Got a Match? #4


Event Details


Elke eerste woensdag van de maand vindt in Brebl een spannende ontmoeting plaats tussen vier muzikanten: twee special guests begeleid door een vast ritmekoppel, Bouke Hofma en Marijn van de Ven.

De eerste special guest wijst een tweede aan om die maand mee te spelen. ’s Middags treffen ze elkaar voor het eerst en ’s avonds laten ze horen aan publiek wat ze die middag hebben bedacht… Er is slechts één regel: ‘Al mot ik krupen’ moet ergens in het programma voorkomen. De maand daarop neemt de aangewezen gast weer een nieuwe gast mee. GOT A MATCH? De eerste keer genoten we van de bijzonder symbiose tussen Fay Claassen en Karel Boehlee (piano). Karel nam Bart Wirtz (saxofoon) mee. Bart nodigde Arno Krijger (hammond) uit. En aan wie draagt Arno het stokje over?

Arno Krijger (Terneuzen, 1 september 1972) is een Nederlands organist. Hij is jazzmusicus, maar is ook thuis in andere genres zoals funk en pop. In 1998 studeerde Krijger af aan het Conservatorium van Tilburg. Hij maakt(e) muziek met onder meer: Nostalgia van Nils Wogram, Lewinsky Quartet, Trio Toine Thy, Hammond Sandwich, Nueva Manteca. Arno Krijger is een organist die tegelijk het hammondorgel en een baspedaal bespeelt. Jazz heeft zijn voorkeur: “Het is voor mij de enige muziek waarin ik ongelimiteerd mijn gevoel kan uiten.”