GOT A MATCH?


Event Details


Elke eerste woensdag van de maand vindt in Brebl een spannende ontmoeting plaats tussen vier muzikanten: twee special guests begeleid door een vast ritmekoppel, Bouke Hofma en Marijn van de Ven.

De eerste special guest wijst een tweede aan om die maand mee te spelen. ’s Middags treffen ze elkaar voor het eerst en ’s avonds laten ze horen aan publiek wat ze die middag hebben bedacht… Er is slechts één regel: ‘Al mot ik krupen’ moet ergens in het programma voorkomen. De maand daarop neemt de aangewezen gast weer een nieuwe gast mee. GOT A MATCH?  Tijdens de aftrap genoten we van de bijzondere symbiose tussen Fay Claassen en Karel Boehlee. Welke mystery guest neemt Karel dit keer mee? En de maand daarop: Wie neemt wie mee?

Karel Boehlee is een pianist uit Leiden. Vanaf zijn jonge jaren beweegt Boehlee zich in de Nederlandse jazzscene. In zijn geboorteplaats begint hij vanaf zijn 16e te spelen met verschillende bands en jazzartiesten. In 1989 wordt hij uitgenodigd met zijn European Jazz Trio voor diverse optredens in Japan. In de loop der jaren ontpopt Boehlee zich als een geliefde sessiemuzikant wat resulteert in optredens met internationale jazzmusici zoals Toots Thielemans en Gino Vanelli. Regelmatig begeleidt hij de zangeressen Fay Claasen en Trijntje Oosterhuis en speelt hij in de Toon Roos Group. In Japan en Korea treedt Boehlee regelmatig op als soloartiest. In 2013 ontvangt hij de Arena Jazz Award, een prijs voor de beste begeleidende muzikant.