Festival Jazz international Nijmegen: Gurls/ Leimberg & Astral Progressions?Son Swagga


Event Details

  • Date:

Doornroosje:
GURLS (NO)
20:30 – 21:30 uur

Gurls is verfrissend, eenvoudig en eerlijk, en staat met één been in de jazz- en met het andere in de poptraditie. Het Noorse trio bestaat uit drie invloedrijke muzikanten uit de Noorse jazzscene: vocaliste Rohey Taalah, saxofoniste Hanna Paulsberg en bassiste Ellen Andrea Wang. De muziek van dit trio is direct en zit vol zelfspot. De teksten gaan over dingen waar zelden over gezongen wordt, zoals liefhebbers van karbonaadjes, aantrekkelijke jodelaars, en achtergrondzangeressen. In Noorwegen speelt het trio voor uitverkochte zalen en maakte het furore in clubs door het hele land.
Rohey Taalah uit Oslo is een van de populairste zangeressen in Noorwegen en won met haar band Rohey de Trondheim Jazz Festival’s Talent Award in 2015. Saxofoniste Hanna Paulsberg bracht met haar band Hanna Paulsberg Concept met succes drie albums uit en werkte nauw samen met jazzlegendes Chick Corea, Bugge Wesseltoft en Bobo Stenson. Bassiste Ellen Andrea Wang speelde met Sting en Manu Katché, en richt zich nu op haar jazzband Pixel en haar eigen trio waarmee ze vorig jaar een verpletterend optreden verzorgde tijdens Festival Jazz International Rotterdam.

Line up:
Rohey Taalah – zang
Ellen Andrea Wang – contrabas & zang
Hanna Paulsberg – saxofoon & zang

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=9JBBYSElPEA

•••

Doornroosje:
Josef Leimberg & Astral Progressions (VS)
22:00 – 23:00 uur

Trompettist en componist Josef Leimberg debuteerde in het najaar van 2016 met het album Astral Progressions, maar dat was zeker niet de eerste keer dat je zijn werk hoorde. Op zijn krachtige debuutplaat ging hij verder met het werk dat hij verrichtte aan het met een Grammy Award bekroonde album To Pimp a Butterfly van de immens populaire rapper Kendrick Lamar. Daarop is een mix te horen van jazz fusion, world music, R&B en instrumentale hip hop, een sound die je ook hoort bij Snoop Dogg, Erykah Badu, Robin Thicke en vele anderen voor wie Leimberg schreef. Een hele reeks van vernieuwers en ‘game-changers’ uit de jazz, hip hop en soul speelde dan ook mee op Astral Progressions. Om er een paar te noemen: Kamasi Washington, Bilal, Georgia Anne Muldrow, Kurupt, Terrace Martin en Miguel Atwood Ferguson.

“Leimberg blasts into a decidedly cosmic realm…It’s a trippy record, thick with reverb, echo, layers of voices and a free-floating spirit that celebrates sonic spontaneity” – Los Angeles Times

Josef Leimberg – trompet
Matthew Little – keyboards
Will Logan – drums
Tracy Wanname – basklarinet, saxofoon en fluit
Anand Benette – gitaar
Dante Pascuzzo – bas

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=C13UQaE0ZaQ&t=750s

•••

Late Night Programma – Brebl:
Son Swagga
23:30 – 00:30 uur

Je kunt maar moeilijk de vinger leggen op de muziek van Son Swagga, en dan vooral omdat je je vinger niet stil kunt houden. Een stuwende puls houdt je in beweging terwijl de band nieuwe instrumentale werelden verkent. De Finse bandleider en toetsenist Felix Back put uit onder meer funk, fusion, spirituele jazz, afrobeat en elektronische game-muziek voor zijn composities. In hun psychedelische fusion combineren ze de inventiviteit van Snarky Puppy met de swingende kracht van Jungle By Night.

Felix Back – keyboards
Robin Engelhard – gitaar
Azubike Onwuka – bas
Jonathan Szegedi – drums
Gino Groeneveld – percussie
Bo Floor – trompet
Markus Eermann – tenorsax & fluit
Dirk Zandvliet – baritonsax
Alex van Abeelen – trombone

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=CT2IAXtz1QI

Kaarten zijn  hier te koop.