Festival Jazz International: Carte Blanche Kika Sprangers: 51.9° NB


Event Details


 

LET OP: BUITEN DE VOORVERKOOP, AAN KASSA ALLEEN PIN BETALING .

Kika Sprangers heeft een Carte Blanche en presenteert een ensemble samengesteld uit Rotterdamse en Nijmeegse musici onder de titel 51.9° NB”.

Vanavond de premiere van  deze bijzondere samenwerking!

Voordat  KIKA uit Nijmegen vertrok om naar het conservatorium te gaan wist deze jonge saxofoniste Doornroosje al eens uit te verkopen met een 19-koppig orkest onder haar muzikale leiding. Meteen was duidelijk dat Kika niet bang was om op te vallen en haar eigen weg te gaan. Ze werd geselecteerd tot leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Orkest, en rondde het conservatorium af met een ‘9 met onderscheiding’. Dit jaar werd ze door de Nederlandse jazzprogrammeurs aangewezen als Young VIP, als een van de meest veelbelovende talenten.

Zowel op alt- als op sopraansax wisselt Kika prachtig fluisterspel af met krachtige, lyrische jazzlicks. Inspiratie haalt ze bij artiesten zoals Seamus Blake, Joshua Redman, Brad Mehldau en Maria Schneider. Ze neemt twee andere Nijmeegse jazztalenten mee, drummer Jimmi Heuting en bassist Jort Terwijn, en haar kwartet wordt compleet gemaakt door pianist Robert Koemans. Een bijzondere extra gast voor deze openingsavond van Festival Jazz International Nijmegen zit nog in de pijpleiding

Kika Sprangers – saxofoon, Jimmi Hueting – drums, Jort Terwijn – bas, Robert Koemans – piano

Teksten: Carmen van Mulier

Kaarten zijn  hier te koop.

Openingsavond do. 25 okt.             €10,00 (early bird) / €12,50 (regulier)
Dagkaart vr. 26 okt.                           €25,00 (early bird) / €30,00 (regulier)

Dagkaart za. 27 okt.                         €19,00 (early bird) / €22,00 (regulier)

Dagkaart zo. 28 okt.                          €25,00 (early bird) / €30,00 (regulier)

Passe-partout 25,26,27,28 okt.         €70 (early bird) / €82,50 (regulier)