Eric Vloeimans – Anton Goudsmit – Harmen Fraanje: Fugimundi


Event DetailsFugimundi

Na meer dan tien jaar is Fugimundi terug. Het trio, bestaande uit Eric Vloeimans op trompet, Anton Goudsmit op gitaar en Harmen Fraanje op piano, maakten jarenlang podia en festivals onveilig met uitbundige concerten.

Eigentijdse jazz, intieme hymnen en akoestische kamerjazz gaan naadloos over in extraverte en spetterende improvisaties. Combineer dit met een enorm spelplezier en je hebt de formule die bewijst waarom Fugimundi jarenlang in binnen- en buitenland zo succesvol was.

Hun cd’s – Live At Yoshi’s en Summersault – kregen indertijd juichende recensies en hebben qua composities nog niets van hun glans verloren. Voor de muziek van het bas- en drumloze trio werd zelfs het woord “kamerjazz” gebezigd, wat de intieme lading nog immer dekt.

De afzonderlijke carrières van de drie musici maakten dat het tien jaar moest duren voordat het trio weer bij elkaar kon komen, waarbij het lijkt alsof ze gisteren nog samen speelden, zo natuurlijk en intuïtief is hun samenspel en interactie.

Oprichter van het trio, Eric Vloeimans, is een van de bekendste trompettisten van Nederland. Zijn werk wordt gekenmerkt door een melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend je oren bereikt.

Gitarist Anton Goudsmit maakte furore met New Cool Collective en The Ploctones.

Pianist Harmen Fraanje is bekend van zijn samenwerkingen met o.a. Ernst Reijseger en Arve Henriksen.

“Een ‘verbazingwekkend’ Fugimundi ‘verslindt zijn publiek met huid en haar’” en “Fugimundi tilt zichzelf over de tijd heen”(JazzNu) zo kopten de media na hun eerste reünieconcert, waarbij superlatieven tekortschieten.

Een niet te missen kans om dit supertrio terug te horen en zien bij Podium JIN@Lindenberg!

Bezetting:

Eric Vloeimans – trompet,
Anton Goudsmit – gitaar,
Harmen Fraanje – piano

Dinsdag 14 maart
Lindenberg Cultuurhuis
Aanvang 20:30
Tickets VVK: 20,00 excl., 15,00 <26jaar, kassa 22,50