Easter Jazz at The Shuffle


Event Details


16.00 – 18.00 Life of Matheo

In dit project ontmoeten de muzikanten Micha Lorenz, Antoine Duijkers, Miguel boelens en Teun Creemers elkaar in een muzikaal experiment dat hoort bij het verhaal genaamd ‘Life of Matheo’. De muziek speelt in dit verhaal de hoofdrol en neemt de luisteraar mee met Matheo op avontuur door Afrika. Een spannende wisselwerking van stijlen geïnspireerd op de schoonheid van het Afrikaanse continent.
De initiatiefnemer/componist van dit project is Teun Creemers is bekend van zijn werk bij De Raad van Toezicht en Spunk. Als bassist/componist heeft Teun al veel gedaan binnen verschillende muziekstijlen maar zijn liefde voor Afrikaanse muziek komt binnen Life of Matheo goed tot uiting.

  

Bezetting: Miguel Boelens (saxofoon), Micha Lorenz (gitaar), Antoine Duijkers (drums /percussie) en Teun Creemers (basgitaar, composities.

www.teuncreemers.com

19.00 -21.00 Liberati Quartet

Wie heeft gezegd dat moderne jazz niet dansbaar kan zijn? De heren van het Liberati Quartet in ieder geval niet. Sinds de oprichting in 2015 heeft altijd één doel voorop gestaan: de zaal platspelen. Complexe melodieën worden verpakt in een heerlijk groovend jasje, gekruid met abstracte soundscapes, overgoten door hier een daar een vette blueslick en geserveerd met de explosiviteit van vier jonge honden.

Denk Chris Potter Underground meets Dali, Kurt Rosenwinkel met een bommetje eronder. Reken dus op een flinke dosis energie, avontuur, en vooral groove. Tel daar een diep ingebakken drang om heilige huisjes omver te schoppen bij op, en je hebt een mooi recept voor een gaaf jazzconcert.

Liberati Quartet bestaat uit virtuozen Edoardo Liberati op gitaar en composities en Jesse Schilderink op sax. Ze worden in het gareel gehouden door bassist Marijn van de Ven en drummer Denis Baeten, maar de onderlinge verhoudingen liggen allesbehalve vast: deze worden op het podium uitgevochten. Na een succesvolle eerste drie jaar (twee EP’s opgenomen, Erasmus Jazzprijs gewonnen, gespeeld op North Sea Jazz Festival, getourd door heel Europa, in het voorprogramma van de Ploctones gestaan), is het tijd voor een volwaardig debuutalbum. Deze zal in de lente van 2019 uitkomen en op zoek gaan naar een raakvlak tussen moderne jazz, absurdisme, groove, en vooral: vrijheid.

 

22.00 -0.00 Ochsen

Ochsen is een fris en explosief jazzkwintet. Met humor, gevoel en power combineren zij hun vindingrijke composities met gedurfde improvisaties. Debuutalbum “Bungee” was een knaller.

Als sprinters van nature, komen “Die Ochsen” (de halve zolen) er in met gestrekt been in. Een stuk à la Thelonious Monk wordt in een onthutsend onesthetisch surfjasje gehesen. Te mooie stukken worden – als de tijd rijp is – vakkundig afgebroken en om het af te maken is er drum ’n bass. Ochsen steekt hier en daar de draak met bepaalde conventies, maar zeker niet met zichzelf.

“Ochsen heeft in het korte eerste nummer creatief materiaal gebruikt waar menig collega-artiest een hele cd mee zou kunnen vullen.” – Jazznu

 

Bezetting: Joël Botma – trompet, Nick Feenstra – altsax,  Philipp Frenzel – keys, Marijn van de Ven – bas, Bouke Hofma – drums

www.ochsenmusic.com