JINJAZZ@EasterJazz: Doppler Trio + Triple Jump + Montis/Goudsmit/Directie


Event DetailsTriple Jump (foto: Flip Franssen)

JIN neemt weer deel aan Easter Jazz met een afwisselend programma: Doppler Trio, Triple Jump; een nieuw kwartet met Michiel Braam, Dirk-Peter Kölsch, Pieter Douma en Jörg Lehnardt. De avond wordt knallend afgesloten met  Montis/Goudsmit/Directie.

Een afwisselend programma dat geheel past in de lijn van JIN met elke woensdag jazz in Brebl! Nu Tijdens Easter Jazz een knallend programma in Trianon!
15.00- 17.00 Doppler Trio 

Het Doppler-trio is een nieuw Duits/Nederlands piano trio, Deze 3 jonge musici komen oorspronkelijk van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en samen ontdekten ze twee jaar geleden hun liefde voor moderne jazz-muziek. Ze ontwikkelden een eigen atmosferische moderne sound waar het verhaal centraal staat en die iedere avond weer opnieuw op een eigen manier verteld wordt. Hierbij maken ze gebruik van onconventionele ideeën zoals effecten over de piano en instrumenten als de didgeridoo en Indiase percussie. Een concert met het Doppler trio is een waarbij je op het puntje van je stoel gaat zitten.

https://soundcloud.com/doppler-trio

18.00 – 20.00 Triple Jump

Triple Jump, een nieuw kwartet rondom Michiel Braam, Dirk-Peter Kölsch, Pieter Douma en Jörg Lehnardt.

Een nieuwe line-up, nieuwe songs, een nieuwe richting, een nieuwe naam.

Sounds en rhythms die de 70ties ademen maar met de hectiek van nu; creative and virtuoso. Het programma bestaat uit 9 songs die verschillende werelden raken; New Orleans Funk, soundscapes, rock, blues en jazz. Instrumenten die met elkaar evenwijdig lopen, elkaar kruisen en met elkaar in botsing komen; het kan, hoeft, moet

niet altijd mooi te zijn maar wel spannend.

Line-up:

Dirk-Peter Kölsch: drums
Jörg Lehnhardt :guitar
Michiel Braam: keys
Pieter Douma: bass guitar

http://www.triplejumpmusic.com


21.00 – 23.00 Montis/Goudsmit/Directie

Swingende- en dansbare Soul Jazz is een voorliefde die de heren Montis Goudsmit & Directie delen. Hammondbeest Frank Montis begrijpt deze muziek als geen ander en komt op sessies regelmatig de heren Goudsmit & Directie tegen. Een absolute killer combi zo bleek dus tijd om vaker het podium te bestijgen.

Met zijn ontembare energie en gevoel voor groove toont Anton zich de perfecte gitarist voor deze formatie en dat verbaast eigenlijk niemand. Cyril Directie stookt vanachter de drums het vuurtje nog wat harder op zodat het live alle kanten op gaat: klassiekers van Grant Green, The Meters, John Scofield, Eddie Harris, Rusty Bryant worden net zo gemakkelijk afgewisseld met eigen composities en/of jams. Zolang het maar swingt.

Frank Montis is geen onbekende in de Nederlandse Soul & Jazz scene. Met zijn eigen band DelMontis toert hij regelmatig door het land. Daarnaast was hij tot voor kort actief als zanger/toetsenist van de succesvolle formatie Gare du Nord. Anton Goudsmit behoeft nauwelijks introductie. Jarenlang bestormde hij energiek en inventief (inter)nationale podia met New Cool Collective en de Ploctones. In 2010 won Anton de VPRO / Boy Edgar prijs. Drummer Cyril Directie is ook geen onbekende. Onlangs gaf hij heel Nederland nog drumles tijdens een uitzending bij DWDD maar hij is toch vooral bekend vanwege zijn spel bij o.a. de Dulfers, New Cool Collective, Kane, Total Touch, The Postmen en vele andere succesvolle acts.

Entree: € 10,-
Kaarten: Te koop bij de verschillende locaties.