Doppler Trio


Event Details


Het Doppler Trio is weer op tournee. Het trio brengt een splinternieuwe vinyl-uitgave uit waarop hun nieuwe single én live-opnames van hun optredens in het Bimhuis en Lantaren Venster. Ze openen daarmee het voorjaarsseizoen van Podium JIN in cultuurhuis de Lindenberg!

Eerder maakten ze al grote indruk tijdens de 2019 editie van Festival Jazz International Nijmegen. Een terugkeer dus nu en een niet te missen thuiswedstrijd voor het ongelooflijk veelzijdige Nijmeegse piano-talent Daniël van der Duim en consorten.

Daniël van der Duim genereerde het afgelopen jaar onder zijn romantische monniker Daniel Tomàs al meer dan een miljoen streams op Spotify en bracht in duo met de Nijmeegse saxofonist Loek van den Berg het prachtige duo-album Duologue uit. Hij componeerde onlangs nieuw werk geïnspireerd op het Gilgamesj-epos. Het is echter niet enkel uiterst romantische piano-muziek wat de klok slaat, want in zijn dynamische, Nederlands/Duitse Doppler Trio leggen de leden elkaar weinig tot geen beperkingen op, wat het trio maakt tot een geheel eigenzinnig verbond dat de mogelijkheden van het conventionele pianotrio tot ver buiten de bekende grenzen oprekt.

In 2021, pal in de Corona-periode, brachten ze hun zeer goed ontvangen tweede album Archean uit op het label Zennez Records. Een meeslepend concept-album met het geologische ontstaan van de aarde als inspiratiebron voor de beeldende composities die reiken van gloeiende verstilling tot dramatische erupties.

De setting is in de basis traditioneel piano, bas en drums. Maar de drie voegen tevens synthesizers, effecten, folk-invloeden, vocalen en Oosterse ritmiek toe aan hun brede, atmosferische en narratieve jazzgeluid. Een geluid dat tevens associaties oproept met de weidse Nordic jazz uit Scandinavië. De complexiteit wordt niet geschuwd, maar de muziek behoudt altijd het emotionele, stuwende geluid dat je ook vindt bij groepen als Mammal Hands, GoGoPenguin, Grandbrothers en Cinematic Orchestra.

Dramatisch, meeslepend, en vurig genoeg om je aan te warmen op een koude winterdag.

Bezetting: Daniël van der Duim – piano, keyboards, geluidseffecten, Floris-Jan van den Berg – contrabas, zang, Hendrik Eichler – drums, geluidseffecten.

Aanvang 20.30
Tickets VVK: 15,00 excl., kassa 17,50


Kaarten voorverkoop:

Kaarten kassa: 15 euro, 10,00<26 jaar, 17,50 kassa Zaal open 20.00 aanvang 20.30