Daniel van Der Duim: Pintures


Event Details

  • Date:

Podium JIN Sessies: een serie waarbinnen jonge musici de kans krijgen ideeën te ontwikkelen.

De sessies zijn in 2019 begonnen met De Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht kreeg de kans om te repeteren en nieuw werk te presenteren in een informele setting. Inmiddels is De Raad van Toezicht doorgegroeid naar de top van de Nederlandse Jazz.

Podium JIN gaat door met de JIN Sessies, een mooie serie waarin ontwikkeling en ontmoetingen centraal staan. Keuze voor 2020 is gevallen op Daniël van Der Duim

Shoot for the cover of the first album of the Doppler Trio

Nijmeegse pianist Daniël van Der Duim maakt de laatste jaren naam met zijn Doppler Trio:  een Duits/Nederlandse samenwerking met een verfrissende kijk op de huidige geïmproviseerde muziek. Het Doppler Trio was onlangs nog te zien bij Mondriaan Festival, Jazz International Rotterdam en Jazz International Nijmegen. Verder toerde hij o.a. met Pepijn Gunneweg’s theatershow: The Great Wonder. Tijdens de lock-down vielen alle optredens weg en was Daniël genoodzaakt zijn muziek terug te brengen tot de essentie: Solo Piano.

Pintures (Piano Textures) is een vervolg op zijn masterstudie waar hij op zoek ging naar de mogelijkheden/grenzen van de vleugel middels het gebruik van elektronica. Tijdens deze avond presenteert Daniël voor het eerst zijn nieuwe eigen solo werk aan het publiek, dat ook geresulteerd heeft in een bijbehorende CD. Verwacht een concert vol atmosferische, solo piano muziek, denk bijvoorbeeld aan Nils Frahm en Joep Beving, in combinatie met improvisatie en electronica.

Bezetting: Daniël van der Duim – Piano, keys, electronics,

Muziek

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10217896355381969&id=1276302761&locale=nl_NL

https://www.youtube.com/watch?v=QmacYWmxCZk

Website

https://www.danielvanderduim.nl

https://www.dopplertrio.com

 

Kaarten Voorverkoop: € 7,50 en € 5 Kortingskaart studenten en jongeren tot 26 jaar. (excl. € 0,79 service kosten)

Kaarten Avondkassa: € 10 en € 7,50