Daniel van der Duim/Michiel Braam: Open Pintures


Event Details


In samenwerking met Thieme Loods en Podium JIN presenteert Daniël van Der Duim twee bijzondere concert avonden onder de naam:  Open Pintures.

Nijmeegse pianist Daniël van Der Duim maakt de laatste jaren naam met zijn Doppler Trio:  een Duits/Nederlandse samenwerking met een verfrissende kijk op de huidige geïmproviseerde muziek. Het Doppler Trio was onlangs nog te zien bij Mondriaan Festival, Jazz International Rotterdam en Jazz International Nijmegen. Nu presenteert hij een bijzondere reeks duo concerten: Open Pintures.

Open Pintures is een vervolg op zijn masterstudie waar hij op zoek ging naar de mogelijkheden/grenzen van de vleugel middels het gebruik van elektronica. Binnen Open Pintures gaat Daniel een dialoog aan met Michiel Braam en Élénie Wagner. Twee Muzikanten komend uit diverse muzikale richtingen, een bijzondere serie waarbinnen ontmoeting, communicatie en improvisatie centraal staan.

Open Pintures # 1: een muzikale ontmoeting tussen Daniel van Der Duim en Michiel Braam.

Michiel Braam is hoofd van ArtEZ Jazz & Pop in Arnhem en een van de meest toonaangevende pianisten binnen de vrije improvisatie in Nederland. Hij combineert virtuositeit met een speelse hang naar het onvoorspelbare, heeft een dynamische en percussieve manier van spelen en gooit er regelmatig onverwachte, soms humoristische wendingen tegenaan. In de loop der jaren had hij vele projecten en groepen, waaronder Trio BraamDeJoodeVatcher, Hybrid 10tet en Reeds & Deeds. Hij werd vooral bekend door zijn Bik Bent Braam (nu voortgezet als Son Bent Braam) en Bentje Braam. Hij won in 1988 de Podiumprijs en in 1997 de BUMA Boy Edgar Prijs.

Braam en van der Duim speelden een keer eerder samen, op de Music Meeting 2015 voerden ze het stuk Sixty Fingers uit, voor 6 pianisten. Deze keer gaan de 2 pianisten samen in conclaaf. Daniël op de synthesizers, Michiel Braam op de vleugel. Ze ontmoeten elkaar muzikaal in deze unieke set-up.

Pintures gaat over ontmoetingen, communicatie en verkenning.