BRUUT!


Event Details


Van Nagasaki tot Vlieland liet BRUUT! de afgelopen jaren mensen zweten, schreeuwen, maar toch vooral dansen. Vuige Hammond sounds, harde grooves en 60’s surf worden versmolten tot een dansbaar geheel. In bijna acht jaar vier albums: BRUUT! (2012), Fire (2013), Mad Pack (2015); en een Edison nominatie. BRUUT! komt en het wordt een feest.

Het afgelopen jaar heeft de band alles behalve stilgezeten. Naast een aantal succesvolle tours in landen als Japan, Spanje en Turkije bundelden ze hun krachten met TV producent en schrijver Wilfried de Jong. Die samenwerking resulteerde in een theatervoorstelling, waarbij de instrumentale muziek van BRUUT! door de teksten van Wilfried een extra dimensie kreeg. In het najaar van 2016 werd het viertal uitgeroepen tot Best Geklede Band van 2016 door mannenblad Esquire.

Het gezegde ‘jazz is om op te dansen’  wordt door superjazzformatie BRUUT! met hun vijfde album nog maar eens bevestigd.

Op V  heeft Neerlands Best Geklede Band (Esquire, 2016) zichzelf in samenwerking met producer Paul Willemsen (o.a. Michelle David & The Gospel Sessions, Ruben Hein, Blackbird) opnieuw uitgevonden. Het resultaat is een stampende plaat vol grooves, energie en smerigheid.

Maar is het wel jazz? Of is het surf? Of rock?

Wilfried de Jong zei ooit: “Hou op met vakjes en lijstjes; noem het gewoon BRUUT! en geef je over!”

Eén ding is in ieder geval zeker: op de muziek van BRUUT! kan alles, behalve stilzitten.

BRUUT! : Maarten Hogenhuis – Sax, Folkert Oosterbeek – Hammond, Thomas Rolff – Contrabas, Felix Schlarmann – Drums

Website – http://www.bruutmusic.com

BRUUT! op woensdag 5 december 2018 bij De Wereld Draait Door

Zaal open: 20.00
Aanvang: 20.30
Entree: € 15 Studenten/jongeren tot 26 jaar € 12,50
Kaarten:  ook verkrijgbaar aan de kassa van Brebl