BLIK: Annelie Koning – Luc Ex -Tristan Renfrow


Event Details


Annelie Koning was in 2018 te gast bij Festival Jazz International Nijmegen alwaar zij met haar band LILY KING een verpletterend concert gaf. Vanavond komt zij terug met een bijzonder nieuw trio genaamd  BLIK bestaande uit Annelie Koning zang, Luc Ex bas en Tristan Renfrow drums.

Luc Ex was tussen 1983 en eind 2002 prominent lid van de anorcho-punkband The Ex. Daarna volgde hij zijn eigen weg met ensembles als Roof, 4 Walls , Luc Ex’s Assemblee en onlangs nog te zien bij JIN met zijn project “Music for Inevitable Sounds”. De Amerikaanse drummer Tristan Renfrow is inmiddels ook geen onbekende meer in Nederland gezien zijn samenwerkingen met Tineke Postma. Samen met zangeres Annelie Koning vormen zij een meer dan bijzonder trio.

BLIK knettert, knarst en is tegelijk lyrisch en tede. De band schakelt moeiteloos van pure improvisatie naar strak gerepeteerde stukken. Voor de teksten maakt Annelie gebruik van gedichten van Charles Bukowski (‘Love Is A Dog From Hell’). Op geheel eigen wijze interpreteert Koning de gedichten van Bukowski, schakelend tussen voordracht, improvisatie en zang weet zij de kern te vangen. Luc Ex warme baslijnen en de stuwende grooves van drummer Renfrow maken dit energieke trio compleet

Muziek

Locatie: Podium JIN in Brebl

Zaal open: 19.30

Aanvang: 20.00

Kaarten voorverkoop: € 10, (excl. € 0,79 service kosten)

Kaarten Avondkassa: € 12,50