B.O.A.T. (Bureau Of Atomic Tourism)


Event Details


Het allerstrafste van The New Wave of Belgian Jazz: B.O.A.T.

The Bureau of Atomic Tourism (B.O.A.T) is de internationale supergroep van drummer Teun Verbruggen, gekend van Flath Earth Society.  B.O.A.T. is wat je noemt een All Star formatie met de Noorse Bassist Ingebrigt Haker Flaten (The Thing) de Zweedse trompettist Mangus Broo (Atomic en Angles 9) de Amerikaanse saxofonist Jon Irabagon (Mostly Other People do the Killing) en keyboard wizard Jozef Dumoulin. De Franse gitarist Julien Desprez is een nieuwkomer. U zag hem misschien al aan het werk met Fire! Orchestra of met Nate Wooley’s Seven Storey Mountain. Voeg daarbij de bandleader Teun verbruggen en je hebt een explosieve mix.

Wat aanvankelijk iets had van een intrigerende one-off is uitgegroeid tot een boeiend hoofdstuk in de Belgische en internationale jazz. Het zeskoppige BOAT is hechter, krachtiger en misschien zelfs nog beter dan voorheen.

De voorbije jaren bouwde BOAT een stevige live-reputatie op. BOAT overompelde publiek op hoofdpodium van Saalfelden jazzfestival in Oostenrijk. Het Nederlandse Jazzenzo omschrijft de groep zelfs als een overrompelend gezelschap dat boven de kosmos uitstijgt. Dit doet het met een unieke mix van jazz en –rock waarbij abstractere passages en stomende grooves elkaar afwisselen. Denk aan de elektrische periode van Miles Davis, avant-rock van The Lounge Lizards of King Crimson maar ook aan de freejazz van Sun Ra en Albert Ayler.

Waarom komen? BOAT is de strafste vertegenwoordiger van The New Wave of Belgian Jazz!

Bezetting:
Ingebrigt Haker Flaten – bass, Magnus Broo – trompet,Jon Irabagon – sax,
Jozef Dumoulin – Fender Rhodes,Julien Desprez – gitaar, Teun Verbruggen – drums

Zaal open: 20.00

Aanvang:  20.30

Kaarten voorverkoop: € 14 en studenten/jongeren tot 26 €- 11,50.  (excl. € 0,79 service kosten)

Kaarten avondkassa: € 15 en € 13