Alex Simu Quintet


Event Details


Improvisatie- en jazzecho’s uit het oosten

De symfonieën van George Enescu worden helaas niet vaak uitgevoerd.  ‘Echoes of Enescu’ is dan ook een uitgelezen kans kennis te maken met het werk van deze bijzondere componist.

Het Alex Simu Quintet betoont op geheel eigen wijze eer aan Enescu. Het quintet giet de suites van Enescu namelijk in een nieuwe vorm door ze uit te voeren in een jazzsetting. De folkloristische thema’s van Enescu’s muziek vormen voor het quintet het startpunt van open conversaties/improvisaties tussen de musici. Daarnaast bieden de impressionistische harmonieën van Enescu’s composities mogelijkheden deze te vertalen naar hedendaagse jazz interpretaties.

Alex Simu speelt in verschillende ensembles, waaronder het succesvolle Arifa, dat nieuw licht werpt op eeuwenoude muziek uit het Midden-Oosten en de Balkan. Met zijn eerbetoon ‘Echoes of Enescu’ richt Simu de blik opnieuw naar het Oosten.

Podium Jin presenteert het Alex Simu Quintet in samenwerking met Europalia Arts Festival Romania.

Bezetting: Alex Simu, klarinet en orkestratie, Franz von Chossy, piano, George Dumitriu, altviool en gitaar,  Mattia Magatelli, contrabas, Kristijan Krajncan, cello en drums


Locatie: Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen

Zaal open:  20:00

Aanvang:  20:30

Kaarten in voorverkoop:
€ 14 studenten/jongeren tot 26 jaar € 12,50.  (excl. € 0,79 service kosten)

Kaarten avondkassa:
€ 15,00 en € 14,00