Event

donderdag 08 feb 2024
Thiemeloods, Leemptstraat 34 Nijmegen
Sjoerd van Eijck / OAK - "Eight" (album release tour)OAK ft. Sjoerd van Eijck

Sjoerd van Eijck heeft de afgelopen jaren duidelijk zijn stem laten horen in de Nederlandse jazzscene. Zijn speelstijl is lyrisch en met een fluwelen touch. In zijn klassieke benadering van de piano vind je de hang naar schoonheid terug in iedere noot.

Zijn composities zijn pareltjes van klanken in eigenzinnige muzikale contouren. Na zijn succesvolle debuutalbum Aurora uit 2021 presenteert van Eijck nu het tweede album “Eight".

Eight is het resultaat van een zoektocht naar een nieuwe sound en bevat een mix van oude en nieuwe invloeden. Door zich te verdiepen in nieuwe compositietechnieken, vond Sjoerd klanken die hem hielpen zijn composities op een andere manier vorm te geven. Hij dook in de wereld van de Franse componist Olivier Messiaen en liet zich verder inspireren door muziek van Ennio Morricone uit de film "The Hateful Eight”.

Met "Eight" laat Sjoerd het vermogen zien om klankbeelden te creëren die verhalen vertellen en emoties oproepen. Het album is een vertaling van zijn zoektocht naar een balans in het leven. Opgenomen in de Fatoria Musica studio in Osnabrück, neemt de muziek van het album "Eight" je mee op een bijzondere reis.

Vrije improvisatie, klassieke muziek (van Bach tot Ravel), minimalisme en de Scandinavische, melodische jazz stromen samen in het geluid van OAK. Sjoerd richtte in 2019 zijn droomgroep op. Daarvoor verzamelde hij medemusici (trompettist Koen Smits, bassist Nathan Wouters en slagwerker Willem Romers) om zich heen die zijn intieme stijl tot in het kleinste detail aanvoelen. Met OAK vertegenwoordigt hij één van meest spraakmakende groepen van de nieuwe generatie Nederlandse jazzmusici. 

‘Ik vertel een verhaal dat iedereen op zijn of haar eigen manier kan beleven. De luisteraar wordt iedere keer meegenomen op een reis die nooit hetzelfde is’, benadrukt Van Eijck.

Het belooft een sfeervolle avond te worden in de intieme muzikale bovenkamer van de Thiemeloods.

Met zijn subtiele spel en muzikale zeggingskracht is Sjoerd van Eijck een veelgevraagd pianist binnen de Nederlandse jazz. Zo vormt hij samen met zangeres Sanne Rambags en trompettist Koen Smits het Edison-winnende trio Mudita. Ook maakt hij deel uit van de groepen Hotspot van trompettist Eric Vloeimans en van EW5 van bassist Eric van der Westen.

Sjoerd van Eijck piano
Koen Smits trompet
Nathan Wouters bas
Willem Romers slagwerk

Tickets VVK € 17,50 / kassa € 20,00
Studenten en jongeren onder de 26 jaar: entree € 5 .
Zaal open: 20:00 uur
Aanvang:  20:30 uur


Aanvang: 20u30