Event

donderdag 13 okt 2022
Thiemeloods, Leemptstraat 34 Nijmegen
Benjamin Herman TrioBenjamin Herman is een van de meest originele en meest productieve jazzmusici van Nederland. Zijn eerste saxofoon kreeg hij op twaalfjarige leeftijd. Op zijn dertiende trad hij al op in het professionele clubcircuit. Binnen een paar jaar speelde hij wereldwijd met verschillende groepen en initieerde hij zijn eigen projecten. In de negentiger jaren reikte zijn faam buiten de jazzkringen toen hij het baanbrekende ensemble New Cool Collective oprichtte.

Herman is terug te vinden op meer dan honderd albums van zeer uiteenlopende artiesten, variërend van Candy Dulfer tot Mischa Mengelberg. Met zowel New Cool Collective als zijn kleinere formaties worden zijn optredens geïnspireerd door dance floor jazz, surf en punkmuziek, free jazz en traditionele muziek uit alle windstreken, waardoor naast pure jazzfanaten ook muziekliefhebbers van allerlei andere genres zich aangetrokken voelen.

Tegelijkertijd heeft Benjamin zich intensief verdiept in het repertoire van componisten als Byard, Monk en Mengelberg. Naast diverse Edisons ontving hij in 2006 de prestigieuze VPRO/Boy Edgar Prijs.

Op deze avond komt hij met zijn Benjamin Herman Trio, dat al drie decennia lang een vaste waarde is in zijn zoektocht naar een herkenbare en persoonlijke sax geluid. De liveoptredens van het Benjamin Herman Trio kenmerken zich door een gevarieerd en eclectisch repertoire, zorgvuldig samengesteld uit Benjamin’s uitgebreide oeuvre. Met verve weten zij met z’n drieën het publiek te verrassen met een mix van tijdloze jazz, guilty pleasures en virtuoze uitspattingen.

Bezetting:
Benjamin Herman – altsaxofoon,
Thomas Pol – contrabass,
Joost Patocka – drums

Kaarten voorverkoop:
€ 14
en € 12 voor studenten/jongeren tot 26 jaar. (excl. € 0,79 service kosten)

Kaarten avondkassa:
€ 16
en € 14 voor studenten/jongeren tot 26 jaar.

Aanvang: 20u30