Event

donderdag 05 mei 2022
Thiemeloods, Leemptstraat 34 Nijmegen
Markus Stockhausen Groupfoto Gerhard Rchter

Markus Stockhausen wordt gezien als een van de grote jazzmuzikanten uit Duitsland. Voortdurend op zoek naar nieuwe uitdrukkingsmogelijkheden, begeeft hij zich op het snijvlak van jazz, klassiek, nieuwe en elektronische muziek. Stockhausen bracht diverse albums uit op ECM Records en werkte samen musici als Arild Andersen, Ralph Towner en Terje Rypdal.

De muziek van de Markus Stockhausen Group is geworteld in de Europese kunstmuziek. Stockhausens composities vormen een harmonieuze synthese met de kunst van het improviseren. Met een lichtheid en speelsheid, met sterke emotionele uitingen en hier en daar humoristisch. Het gebruik van open passages maken spontane creatieve momenten mogelijk.

Alle vier de musici zijn virtuoos op hun instrumenten en hebben een breed palet aan ervaring. Elektronische geluiden versterken de soundscapes van de groep. De muziek voelt dicht bij jazz, maar kan een meer klassiek – of eigentijds – georiënteerd publiek evenzeer verbazen. In 2021 voegde pianist Jeroen van Vliet zich bij de groep en daarmee ook zijn unieke stem aan het geheel.

Stockhausen staat bekend om zijn filmische composities, lyrische improvisaties en harmonieus samenspel. De trompettist werkte in het verleden regelmatig samen met zijn in 2007 overleden vader, de fameuze componist Karlheinz Stockhausen.

De Markus Stockhausen Group bestaat uit bekende namen:
Markus Stockhausen – Flügelhorn/Trompet,
Jeroen van Vliet – piano/keys,
Jörg Brinkmann – cello,
Christian Thomé – drums.

Vanavond is dit virtuoze internationale kwartet te gast bij Podium JIN.Locatie: Podium JIN in Thiemeloods

Zaal open: 20.00

Aanvang: 20.30

Kaarten voorverkoop: € 13 (excl. € 0,79 service kosten) Jongeren € 10


Kaarten Avondkassa: € 15 en € 12,50 (jongeren tot 26 jaar)

 

 

Aanvang: 20u30