Event

donderdag 10 feb 2022
Thieme Loods, Leemptstraat 34 Nijmegen
Under The Surface + Annabel Laura- Lennart HeyndelsIn 2022 gaat podium JIN een reeks concerten organiseren in Thieme Loods. We openen deze reeks met een nieuw project van Under The Surface – Mijn Triuwa

Sinds de oprichting van Under the Surface (2016) heeft de band internationaal veel succes beleefd: 200 concerten in 25 landen op 4 continenten, van Afrika tot Zuid-Amerika, Azië, het Midden Oosten en Europa. Geïnspireerd door de vele reizen en culturen waarmee de groep in aanraking kwam, ontwikkelden zij een unieke improvisatietaal, een combinatie tussen jazz, etnische en elektronische muziek.

Na twee volledig vrij geïmproviseerde albums, “Under The Surface” (2017) en “Trinity” (2019), beiden voor een Edison genomineerd, zet Under The Surface een volgende stap met een volledig gecomponeerd album genaamd “Miin Triuwa” (2022). Op dit bijzondere derde album reflecteren zij op hun eigen achtergrond en vinden zij hun innerlijke folk. In plaats van op reis te gaan naar andere werelden, kijkt de groep met dit project naar binnen en onderzoekt hoe hun eigen roots invloed hebben op hun muziek.

“Miin Triuwa” is een nieuwe muzikale reis van Under the Surface. om tot een universele essentie van verschillende culturen te komen. Zo werd voor deze compositie de verbinding gelegd met onze eigen “vergeten” middeleeuwse taal. Vocaliste Sanne Rambags deed met behulp van linguisticus Peter-Alexander Kerkhof en het Instituut voor de Nederlandse taal onderzoek en schreef teksten voor het album in het Oudnederlands. De taal die tussen ca. 600 en ca. 1150 na Christus in Nederland werd gesproken en qua klank verwant is aan het Gaelisch en IJslands.

Improvisatie, compositie, taal en culturen smelten samen en beïnvloeden elkaar, de wereld zit in “Under the Surface

Muziek:Bezetting:

Bram Stadhouders- gitaar
Joost Lijbaart - drums
Sanne Rambags, vocalen
Annabel Laura - gitaar, zang, lier, keyboards, percussie
Lennart Heyndels -  bas, zang

Locatie:
Podium JIN in thiemeloods

Zaal open:
19.30

Aanvang:
20.00

Kaarten voorverkoop:  € 13 en studenten/jongeren tot 26 € 10 (excl. € 0,79  service kosten)Kaarten avondkassa: € 15 en € 12

 

 

 

Aanvang: 20u00