Event

donderdag 28 apr 2022
Thieme Loods, Leemptstraat 34 Nijmegen
ALEXANDER - All the memories that objects carry

ALEXANDER (kwartet)Alexander van Popta stond met Re:Freshed Orchestra en als sideman voor onder meer Ghostface Killah, Hardwell en Benjamin Herman al op podia over de hele wereld. Nu is hij te zien bij Podium JIN met zijn eigen kwartet genaamd: ALEXANDER.

Alexander Van Popta (1987) werd op 18-jarige leeftijd toegelaten aan de jazzafdeling van het Rotterdams conservatorium, waar hij les kreeg van Kris Goessens, Rob van Bavel en Ilja Reijngoud. Ook volgde hij masterclasses van Barry Harris, Richard Bona, Jeff Ballard, Baptiste Trotignon en Joshua Redman.

Na het behalen van zijn diploma vloog hij naar New York om les te nemen bij Aaron Parks. Inmiddels heeft de Rotterdammer in tientallen landen in Europa, Azië, Noord- en Zuid Amerika opgetreden.

Als arrangeur is hij de afgelopen jaren regelmatig aan het werk voor het wereldberoemde Metropole Orkest. Zo werkte hij aan projecten voor Trijntje Oosterhuis, De Jeugd Van Tegenwoordig, Broederliefde en Cory Wong. Daarnaast is Alexander te horen op de bejubelde Red Bull Uncut sessies van Yung Nnelg, RIMON en Fresku.

Met het lovend ontvangen debuut album Methods To Madness ((2020) brak een nieuwe fase aan voor de Rotterdamse pianist, componist en producer Alexander van Popta. Want na het behalen van successen als bandleider van Re:Freshed Orchestra en als sideman bij o.a. Giovanca, Benjamin Herman, Teus Nobel en Gregory Porter, is dit zijn eerste band onder eigen naam.

Nu presenteert hij alweer zijn 2e album - ALL THE MEMORIES THAT OBJECTS CARRY .Voor het album sloeg ALEXANDER wederom de handen ineen met bassist Thomas Pol, drummer Jamie Peet en gitarist Jelle Roozenburg. Het kwartet begeeft zich graag op onbekend terrein, waardoor de composities steeds weer nieuwe vormen aannemen. Verwacht spontaniteit, avontuur en collectieve improvisatie.

Wederom presenteert JIN een talent waarvan we nog veel gaan horen:

Zijn spel is fris en kleurrijk. Van Popta is een belangrijke stem in de Nederlandse jazz.’ – (Mathijs de Groot, de Volkskrant).

Bezetting:

Alexander van Popta – piano,
Jelle Roozenburg – gitaar,
Thomas Pol – contrabas,
Jamie Peet – drumsalexandervanpopta.nl

Locatie: Thiemeloods

Zaal open: 20.00

Aanvang: 20.30

Kaarten voorverkoop: € 12,50 en studenten/jongeren tot 26 € 10 (excl. € 0,79 service kosten)

Kaarten avondkassa: € 15 en € 12,50

 

 

Aanvang: 20u30