Event

donderdag 14 apr 2022
Thieme Loods, Leemptstraat 34 Nijmegen
Lucas Santana Quintet

AMBIVALENCE - The Records on Tour

Vanaf het moment dat hij in 2015 aan kwam op het Conservatorium van Amsterdam speelt de veelzijdige en energieke Braziliaanse saxofonist, klarinettist en fluitist Lucas Figueiredo Santana (1993) in een enorm aantal bands.

Er waren trio’s, kwartetten, kwintetten en bigbands die een breed scala aan jazz, blues, soul en uiteraard Braziliaanse muziek bestreken. En zelfs het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Metropole Orkest deden een beroep op hem. Ook internationaal valt hij op. Zo won hij in 2021 de Downbeat studentenprijs.

De saxofonist noemt grootheden als Charlie Parker, Cannonball Adderley, John Coltrane en Joe Henderson als invloeden, maar ook jongere blazers als Joshua Redman en Miguel Zenón.

Inmiddels focust de net afgestudeerde Santana zich op zijn eigen 5tet, waarvan ZenneZ Records dit jaar het overtuigende debuutalbum Reflections uitbracht. De muziek is gecomponeerd en opgenomen tijdens de lockdown van 2020 en reflecteert Lucas’ persoonlijke bespiegelingen over zijn leven en de wereld waarin hij leeft.

Onlangs verscheen zijn 2e album Ambivalence dat wederom hoge ogen gooit . De muziek van Lucas Santana heeft die energieke hardbop-vibe, maar Santana’s Braziliaanse roots klinken zeker ook door. Deze jonge talentvolle saxofonist is er klaar voor om de internationale concertpodia te gaan veroveren!

Muziek


Bezetting:

Lucas Santana (altsaxofoon)
Davor Stehlik (gitaar)
Timothy Banchet (piano)
Tijs Klaassen (contrabas)
Wouter Kühne (drums)
special guest: Suzan Veneman (trumpet)

Dit concert is Onderdeel van The Records On Tour / Powered by VNJJ & Keep an Eye Foundation.Locatie: Thiemeloods

Zaal open: 20.00

Aanvang: 20.30

Kaarten in voorverkoop:

€ 10

Studenten/jongeren tot 26:  € 7,50

(excl. € 0,79 service kosten)


Kaarten avondkassa: € 12,50 en € 10

Aanvang: 14u30