Event

woensdag 25 sep 2019
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Daniƫl van der Duim en 3 Oever Orkest: PentatonicDe Nijmeegse pianist DaniĆ«l van der Duim heeft speciaal voor het 3 Oever Festival, dat plaatsvindt op 21 en 22 september, 5 nieuwe composities gemaakt binnen de beperking van de pentatonische ladder. Deze composities zijn geĆÆnspireerd door IsraĆ«lische jazz, waarin men pentatoniek ook gebruikt in combinatie met oosterse ritmiek.

Een pentatonische ladder is eigenlijk een tonenreeks van vijf noten in plaats van zeven (simpel gezegd do-re-mi-fa-sol-la-ti zonder fa en la). Het verschil in de meest bekende pentatonische ladder (majeur pentatonisch) in vergelijking met de equivalent van zeven tonen is het gebrek aan leidtonen oftewel: noten die spanning en dramatiek veroorzaken. De uitdaging is dus om wel degelijk op zoek te gaan naar die spanning op een andere manier dan normaal wordt gedaan, vaak resulterend in een verrassende inspirerend klank.

Daniƫl werkt voor de uitvoering samen met zowel het vorig jaar opgerichte 3 Oever Orkest als ook met het gelegenheidssaxofooncollectief Stroomopwaarts! beide o.l.v. trompettist/arrangeur Paul Vlieks.

Het 3 Oever Orkest wordt voor deze uitvoering aangevuld met:

Daniƫl van der Duim - Piano
Hendrik Eichler (Doppler Trio) - Drums
en het Saxofooncollectief Stroomopwaarts!
Verdere (vaste) bezetting:
Paul Vlieks -Trompet
Majd al Chehayed - Trompet
Ton Janssen - Trombone
Pieter Engels - Saxen
Jacinta Molijn - Contrabas
Alexander Caly - Toetsen

Entree: ā‚¬10,- te betalen aan de kassa van Brebl

Aanvang: 20u30