Event

woensdag 31 okt 2018
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
ArtEZ In Residence: Trifid + Dirk Overbeek Trio +StringsĀ Het ArtEZ conservatorium behoort tot de beste conservatoria voor Jazz in Nederland. De talenten die daar rondlopen zijn de toppers van de toekomst. Het is dan ook zeer belangrijk dat deze jonge professionals en talenten de ruimte krijgen om zich te presenteren aan publiek. JINJAZZ heeft dan ook in samenwerking met ArtEZ de avond ArtEZ in Residence opgericht.

Vanavond een dubbel concert van TrifidĀ  (Rik Cornelissen, Vincent Houtdijk, Maciej Domaradzki) en Dirk Overbeek Trio + strings. Een bijzonder dubbelconcert van docent en student.

TRIFID

Ā Trifid verwijst naar ā€˜Trifid Nebulaā€™, een energieveld in het universum, waarin volop ontwikkeling is en nieuwe sterren ontstaan. Dit trio vormt een unieke samensmelting van accordeon, vibrafoon en contrabas, een ongebruikelijke combinatie die zorgt voor een heel nieuw en mysterieus klankstelsel. De heren brengen eigen composities doorspekt met invloeden uit hun eigen muzikale inspiratiebronnen: van jazz tot klassiek, van tango tot minimal en van pop tot wereldmuziek. Dit voorjaar verscheen hun debuut cd ā€˜Dreamscapeā€™.

BEZETTING:
Vincent Houdijk (vibrafoon), Rik Cornelissen (accordeon), Maciej Domaradzki (bas)

http://trifidmusic.com

Dirk Overbeekstudeert accordeon aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem.Ā  DirkĀ  brengtĀ de Ā accordeon onder het voetlicht Ā als een modern en veelzijdig instrument. Dit doet hij door verschillende muziekstijlen en eigen composities te spelen in niet alledaagse bezettingen.Ā Zijn focus ligt nu vooral bij jazz, latin en het componeren en uitvoeren van eigen stukken.

In januari 2016 nam Dirk deel aan het klassieke Prinses Christina Concours, waar hij de 1e prijs behaalde op de regiofinale.. In april van dat jaar speelde hij op de halve finale van het concours in Den Haag. Dirk heeft masterclasses en workshops gevolgd van onder andere de klassiekeĀ accordeonisten Claudio Jacomucci (It), Mie Miki (d/jp), Marco Kassl (d), jazzaccordeonist Victor Prieto (sp/vs)Ā en jazzpianistĀ Bert van den Brink.

Vanavond presenteert hij : Dirk Overbeek Trio + Strings. Binnen dit trio combineert hij verschillendeĀ muzikale stijlen en laat hij de accordeon klinken als het veelzijdige instrument dat het nu eenmaal is.. Het trio wordt aangevuldĀ  me drie strijkers, die het klankpalet nog breder en interessanter maken,.Ā  Het Trio speelt hij deze avond eigen composities en arrangementen van latin- en jazz Standards.

Bezetting;Ā  Dirk Overbeek ā€“ accordeon, Melvin van Wilsem-drums, Ā Elias staszewski ā€“basStrijkers t.b.a.

Website: dirkoverbeek.nl

Ā Zaal open:20.00

Aanvang:20.30

Entree:Ā  ā‚¬ 7,50 Studenten/jongeren tot 26 jaar Ā ā‚¬ 5

Kaarten: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/artez-in-residence-dirk-overbeek-tri

Ook verkrijgbaar aan de kassa van Brebl

  

Aanvang: 20u30