Event

woensdag 14 jun 2023
De Lindenberg, Ridderstraat 23 Nijmegen
Ronald Snijders Band - Boy Edgar Prijs TourHet slotconcert van Podium JIN's voorjaarsseizoen in de Lindenberg is voor niemand minder dan voor de meest swingende fluitist van Nederland en kersverse Boy Edgar Prijswinnaar Ronald Snijders.

Al sinds de zeventiger jaren geldt hij als een van de grote vernieuwers van de jazz in Nederland, die hij vermengt met jazzrock, funk en verschillende Surinaamse muziekstijlen als kaseko en kawina.

Zijn enorme muzikale kennis is terug te vinden in talloze publicaties en albums. Naast zijn ongebreidelde energie is het toch vooral zijn ongelooflijke kwaliteit als fluitist die de man uniek maakt en die op zijn 71e niks aan kracht en swing heeft ingeboet.

Sterker nog, Snijders bevindt zich op zijn 71e, zoals hij ook zelf quasi-grappend aangaf, op de piek van zijn kunnen. Live is Snijders en zijn band een wervelende belevenis, waarbij het lastig zal zijn om stil te blijven zitten.  Met zijn tomeloze energie gaat hij de Steigerzaal ongetwijfeld op stelten zetten.

De van oorsprong Surinaamse fluitist Ronald Snijders verhuisde in 1970 naar Nederland en geldt intussen als een grote muzikale vernieuwer. Met enorm speelplezier mixt hij zijn Surinaamse roots met jazz, funk en pop, wat een onweerstaanbaar swingend geheel oplevert.

Meer dan 50 lp’s en cd’s op zijn naam, optredens op verschillende North Sea Jazz-edities en sinds 2022 de prestigieuze Boy Edgar Prijs op zak is Snijders uitgegroeid tot een boegbeeld van de Nederlandse muziek.

"Vanuit een sterke liefde voor zijn wortels, startende bij de muzikale erfenis van zijn vader, heeft Snijders een grote nieuwsgierigheid naar nieuwe ontwikkelingen. De connectie met de jongere musici is voor hem essentieel.' De carrière van Snijders wordt gekenmerkt door veelzijdigheid. Door de Surinaamse muziekstijlen kaseko en kawina te vermengen met jazz, funk en soul brengt hij een geheel eigen klankwereld tot leven. Ook als improvisator en vaandeldrager voor kaseko-muziek drukt hij zijn stempel op de ontwikkeling van jazz- en geïmproviseerde muziek in Nederland."

'A great flautist and an excellent composer' Chick Corea

Ronald Snijders Band - Boy Edgar Prijs Tour
woensdag 14 juni 20.30
Lindenberg Cultuurhuis

Ronald Snijders (fluit),
Franklin Caesar (saxofoon),
Robby Alberga (gitaar),
Randy Winterdal (bas),
Walter Muringen (drums),
Giovanni Essed (percussie) t.b.c.

Tickets:
€ 17,50 VVK
€ 12,50 leeftijd onder 26
€ 20,00 aan de kassa


Aanvang: 20u30

<   overzicht   >