Event

woensdag 22 jun 2022
Lindenberg, Ridderstraat 23 Nijmegen
Kika Sprangers / Irene Reig Quintet: Alto For TwoMet haar fluwelen geluid, sprankelende klanktaal en meeslepende composities behoort de Nederlandse saxofonist, componist en bandleider Kika Sprangers (Nijmegen, 1994) tot een van de meest hartveroverende musici die ons land rijk is.

Samen met Irene Reig (barcelona 1993) presenteert zij nu een nieuw project Alto For Two. Twee van de meest creatieve, jonge saxofonistes van de huidige Europese jazz scene slaan de handen ineen en creëren een programma met uitsluitend eigen werk.

Kika Sprangers en Irene Reig zijn twee uitvoerende componisten met beide sterke artistieke visies. Beiden hebben een fris, eigen geluid ontwikkeld waarbinnen zij verschillen, maar elkaar ook vinden. Alto for Two is een uitdagende combinatie van twee alt spelers die het instrument volledig naar hun eigen hand hebben gezet. Kika en Irene willen met dit project de rol van vrouwen binnen de huidige jazz scene naar voren brengen. Er zijn op het moment te weinig vrouwelijke instrumentalisten. Ze hopen in de volgende generatie een betere balans te zien.

Kika Sprangers / Irene Reig Quintet is een band met louter generatie genoten; een showcase van wat de nieuwe generatie jazzmusici voor ons in petto heeft.

Bezetting:
Kika Sprangers – saxen
Irene Reig – altsax
Xavi Torres – piano
Sun-Mi Hong – drums
Thomas Pol – contrabas

Muziek:

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Amersfoort Jazz Festival, Jazz I Am Barcelona, Jazz Terrassa en Institut Ramon Llull.

 Locatie: Podium JIN in Lindenberg

Zaal open: 20.00

Aanvang: 20.30

<

Aanvang: 20u30

<   overzicht   >