Event

zondag 03 apr 2022
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Teun Creemers - NAAMU

Teun Creemers | NAAMU

Teun Creemers heeft zijn naam op de kaart gezet met De Raad van Toezicht nu presenteert hij een nieuwe band genaamd Naamu. Een Meneer Otis productie gepresenteerd door  Podium JIN.


In Naamu combineert Teun Creemers zijn liefde voor West-Afrikaanse muziek met zijn passie voor een meer gitaristische benadering van de basgitaar. Het resultaat? Een uitdagend repertoire met een verfrissende combinatie van traditioneel West-Afrikaanse klanken en hedendaagse jazz.

Een bijzondere band staat op podium met  een grote ritmesectie,drie-koppige blazerssectie en een sectie snaarinstrumenten met de traditionele Malinese kamele n'goni, gitaar en de basgitaar.]

Met Naamu presenteer Teun Creemers een rauwe mix van aardse klanken, speelse melodi√ęn en een constante aanwezigheid van ritmiek.

In Najaar  2022 verschijnt  het gelijknamige album "Naamu" Een pre oreder kan die avond.

Naamu is het resultaat van een schrijftraject van Stichting Otis Talent. Het gelijknamige  album Naamu  werd opgenomen en geproduceerd in de Galloway Studio in Nijmegen.

Tijdens deze avond is ook een foto documentaire van fotograaf Robin Wagenaar te zien.

Bezetting:
Antoine Duijkers: drums en percussie
Fantison Araby O'Bryan: mandinka percussie
Yariv Vroom: percussie
Yannick van ter Beek: percussie
Teis Semey: gitaar
Philipp Ullrich: gitaar
Miguel Boelens: tenor, alt-saxofoon
Jesse Schilderink: tenor saxofoon
Mete Erker: basklarinet, tenor saxofoon
Teun Creemers: basgitaar en composities.

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Nijmegen, Meneer Otis, Schakel025, Poppunt Gelderland en de samenwerkende partners van het Jazzkader Nijmegen.

(Foto Robin Wagenaar)

Aanvang: 20u30

<   overzicht   >