Event

woensdag 15 sep 2021
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Joost Lijbaart - Free

21-4-2016 Woerden jazzdrummer Joost Lijbaart. Copyright Paul Bergen

Organisatie: Jazzin (Brebl)

Free is het eerste solo album van slagwerker, percussionist en improvisator Joost Lijbaart en de vervulling van een lang gekoesterde wens: een volledig solo album waarbij Lijbaart naast de drums alle andere instrumenten ook zelf speelt. Joost heeft dit album helemaal alleen gemaakt, maar tijdens live concerten werkt hij met gast musici. In Brebl wordt Joost vergezeld door Wolfert Brederode en Kika Sprangers die naast saxofoon en piano ook percussie, klokkenspel en harmonium spelen.
Op het album is naast de drums veel gestemde percussie zoals glockenspiel, buisklokken en vibrafoon te horen, maar ook meer Afrikaanse en Aziatische percussie zoals odaiko drums, anklung en balafon.
De muziek is voor een solo slagwerk album opvallend toegankelijk en melodieus. Lijbaart gaat op dit uiterst persoonlijke album de dialoog met zichzelf aan. Free is een reis naar ‘binnen’. Daarbinnen is Lijbaart zijn inspiratie uit alle werelddelen en muzikale invloeden nooit ver weg ,maar ‘Free’ is een diepere reis. Een reis die ook gaat over alleen zijn, over reflectie, mannelijkheid, ontwikkeling en het terugvinden van Lijbaart zijn eigen zelf in een turbulente tijd.

 Tickets:
€15,- online voorverkoop
€17,50 aan de deur

Aanvang: 20u30

<   overzicht   >