Event

woensdag 01 sep 2021
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Mete Erker Trio + 1: Free Flow Music!


Het eerste album van het Mete Erker Trio was ge√Įnspireerd door medium grooves uit de jazztraditie. Op het tweede, live opgenomen album, verschoof het groepsgeluid naar een meer extroverte sound en manier van spelen. Met het Trio + 1 zet Erker deze ontwikkeling verder door en gaat hij terug naar zijn allereerste inspiratiebron: de vrije expressionistische jazzmuziek uit de periode eind ‚Äô60 begin ‚Äô70.
Speciaal voor deze avond heeft Mete Erker een gloednieuwe band samengesteld, bestaande uit drie jonge, zeer eigengereide musici: pianist Floris Kappeyne, bassist Tijs Klaassen en drummer Wouter K√ľhne.

Free Flow Music!

Mete Erker
Mete Erker is een saxofonist die muziek zeer persoonlijk benadert. Zijn spel wordt gekenmerkt door een warme toon in combinatie met rauwe energie.

Mete Erker speelde met internationale grootheden als Peter Erskine, David Liebman, Dudu Ndiaye Rose en Winston Mankunku, en draait al jaren mee in de top van de nederlandse scene, van het New Cool Collective tot Conny Janssen Danst. Daarnaast is hij mede drijvende kracht achter het Artvark Saxophone Quartet, het improvisatie collectief Estafest, het Mete Erker Trio en het duo Mete Erker & Jeroen van Vliet.

In de grote verscheidenheid aan projecten waar Mete Erker bij betrokken is voegt hij een eigen signatuur toe aan het klankbeeld; solistisch of onderhuids, altijd in dienst van de muziek. Met het duo en trio treedt hij als solist op de voorgrond. Hij neemt daarbij alle ruimte om volledig zijn eigen spel te spelen, open en direct, vers van de lever.

In 2015 ging Erker's project Near East Up North in het Muziekgebouw aan 't IJ in premi√®re: een suite geschreven door Martin Fondse, uitgevoerd door het vermaarde ensemble Asko|Schoenberg en de Turkse kemence virtuoos Derya T√ľrkan. In 2016 nam Estafest hun derde album op in het Budapest Music Centre onder de vlag van BMC, een van de meest toonaangevende labels voor europese hedendaags gecomponeerde en geimproviseerde muziek.
2017 stond in het teken van de release van 5 nieuwe cd’s: Mete Erker Trio: Live! * Fuchs Erker & van Vliet: Linden * Artvark: Trance & Homelands* Estafest: Bayachrimae. En 2019 kwam PLUIS van Mete Erker & Jeroen van Vliet.

www.mete.nlTickets:
‚ā¨15,00 online voorverkoop
‚ā¨17,50 aan de deur

Aanvang: 20u30

<   overzicht   >