Event

donderdag 30 sep 2021
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Doppler Trio: Archean

Het Doppler Trio is inmiddels geen onbekende meer bij Podium JIN . In 2020 kreeg de band een carte Blanche voor een drietal concerten onder de noemer Podium Jin Sessies. Vanavond presenteren zij hun 2e album Archean.


Het Doppler Trio is een Nederlands/Duits modern jazz trio. Hoewel de setting traditioneel is, is verder alles anders. Synthesizers, effecten, folk-invloeden, vocalen en Oosterse ritmiek zijn slechts enkele ingrediënten die het trio toevoegt aan hun atmosferisch, narratief jazzgeluid. De complexiteit wordt niet geschuwd, maar de muziek behoudt altijd het emotionele, stuwende geluid dat je ook vindt bij groepen als Mammal Hands, GoGo Penguin, Grandbrothers en Cinematic Orchestra.

 

Het debuutalbum Nebula kwam uit in maart 2019 en precies twee jaar later ziet het overtuigende album Archean het levenslicht. De muziek vertelt het verhaal over de geologische periode waarin de aarde zijn korst ontwikkelde. Een periode die wordt weerspiegeld in de krachtige dramatische curve die aanwezig is in de muziek.

 

Bezetting: Daniël van der Duim piano effecten

Floris-Jan van den Berg contrabas zang

Hendrik Eichler drums geluidseffecten

Website: https://www.dopplertrio.com/

Aanvang: 20u30

<   overzicht   >