Event

donderdag 22 okt 2020
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Tijs Klaassen Quintet : Keep An Eye The TourKeep An Eye: The Tour presenteert de toppers van de toekomst.

 Keep An Eye The  Tour is een samenwerking  tussen VIP (Vereniging van Jazz en Improvisatiemuziek Podia) en Keep An Eye The Records. VIP is al jaren de drijvende kracht achter de Young Vip Tour. De VIP vereniging is een landelijk overleg van de meest prominente Nederlandse jazzpodia, Podium JIN is onderdeel van dit overleg en presenteert vanavond een van de winnaars: Tijs Klaassen Quintet.

Het Tijs Klaassen Quintet bestaat uit talentvolle jonge muzikanten van de kleurrijke Amsterdamse Jazz scène. Excellente spelers met een eigen geluid zowel als begeleiders maar zeker ook als solisten. Binnen de composities van Tijs Klaassen gaat de band op zoek naar een nieuwe invulling van het klassieke kwintet. Vintage 80 jaren synths, complexe harmonieën, west –Afrikaanse ritmes creëren een unieke mix van stijlen. Het Tijs Klaassen Quintet was te zien op  the Red Light Jazz Festival, Haarlem Jazz festival en Make It Jazz festival.

Vanavond presenteert het Tijs Klaassen Quintet hun album “Clavius”.

Muziek: 


Bezetting: Mo van der Does- alt sax, Matthias van den Brande – tenor sax, Floris Kappeyne – piano, Wouter Kühne- drums, Tijs Klaassen – contrabas en composities.

Website: www.tijsklaassen.nl

Locatie: Podium JIN in Brebl

Zaal open: 19.30

Aanvang:  20.00

Aanvang: 19u30

<   overzicht   >