Event

donderdag 19 mei 2016
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
JINJAZZ@Brebl: Trio Hueting/Ronka/Lomborg


Trio Hueting/Ronka/LomborgDe oorspronkelijk uit Nijmegen afkomstige drummer Jimmi Hueting brengt een internationaal trio naar Brebl voor een uniek concert. De Finse Artturi Rönkä (piano), de Deense Frederik Lomborg (contrabas) en Jimmi Hueting leerden elkaar kennen op het Conservatoire Superieure te Parijs. Na enige tijd niet meer samen gespeeld te hebben komen ze nu weer bij elkaar voor een tour in Nederland, Denenmarken en Finland.

Tijdens dit concert zullen ze een mix van eigen composities en klassieke jazz standards ten gehore brengen. In het trio speelt ‘ruimte’ een belangrijke rol. De heren gaan in hun improvisatie op zoek naar manieren om ruimte te gebruiken om tensie te creëren in de muziek.
Artturi Rönkä is een Finse pianist en componist/arrangeur. Rönkä is voornamelijk bekend met zijn groep AR quartet, waarvan hun debuut album uitkwam in 2014. De band won de eerste prijs in de “Nordic Jazz Comets” competitie in 2012 en plaatste zichzelf tweede in de Belgische “Jazz Hoeilaart” competitie. In 2013 is de band ook bekroond als “We Jazz Rising Star” op het ‘We Jazz Festival” in Helsinki. Als componist en arrangeur heeft Rönkä gewerkt voor ensembles en bigbands als het UMO jazz Orkest in Helsinki en het Metropool Orkest. In 2013 benoemde het “Pori jazz Festival” Artturi tot artiest van het jaar.

Frederik Lomborg is geboren in een afgelegen gebied in Denenmarken. Via de muziek collectie van zijn ouders kwam hij in aanraking met muziek. Al gauw spendeerde hij zijn vrije tijd in de bibliotheek, op zoek naar meer muziek. Na het bespelen van saxofoon en trompet belande Frederik bij de contrabas op veertien jarige leeftijd. Sinds dien studeerde hij op het “ Det Jyske Musikkonservatoriumm” en het “Conservatoire Superieur” in Parijs. Hij is actief in jazz, geïmproviseerde muziek, tango, pop/folk en modern klassieke muziek. Zijn geluid en expressie spreekt door al deze stijlen. Binnenkort brengt hij zijn eerste plaat uit onder eigen naam wat een solo contrabas plaat zal worden.

Op 21 jarige leeftijd studeerde Jimmi Hueting Cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium, en in Juni 2015 op 23 jarige leeftijd sloot Jimmi zijn master studie af met een 9.5 aan het “Codarts Conservatorium” te Rotterdam. In 2012 deed Hueting een uitwisseling naar het prestigieuze “Conservatoire National de Superieur de Paris”, waar hij les had van Dre Pallemaerts en speelde met mensen als Danilo Perez (Wayne Shorter Quartet) en Eddy Henderson. Hueting leidt op dit moment twee eigen groepen: Jo Goes Hunting, avant-gardistische pop muziek waarvan de eerste single wereldwijd viral is gegaan. Ook leid hij zijn eigen Jimmi Hueting trio waarmee hij in 2015 de prestigieuze “Erasmus jazz Award” mee won. Hueting is een actieve deelnemer in de hedendaagse jazz scene en heeft gespeeld met o.a. Dick de Graaf, Jasper Blom, Ben van Gelder, Reinier Baas, Joris Roelofs, Stefan Lievestro, Eef Albers en Martijn van Iterson.Muziek: https://soundcloud.com/jimmi-huetingfoto's

Aanvang: 21u00

<   overzicht   >