Event

donderdag 19 jun 2008
De Lindenberg, Ridderstraat 23 Nijmegen
JINJAZZ@DeLindenberg: Simin Tander


Simin Tander

Simin Tander (zang en compositie) - Thijs Cuppen (piano) - Cord Heineking (contrabas) - Etienne Nillesen (drums)


De jonge, Duits-Afghaanse zangeres en componiste Simin Tander kan met haar stem, ook zonder woorden verhalen vertellen, omdat zij haar muziek laat spreken en haar stem daarin als volledig instrument inzet. Simin's bijzondere stijl kenmerkt zich door improvisatie, expressie en een mate van persoonlijkheid en warmte die zij zelf beschrijft als intiem.


Jazz-icoon Sheila Jordan was zo onder de indruk van Simins talent dat zij haar in 2005 een beurs toekende om lessen te volgen in New York. Verschillende internationale jazzpodia en festivals verwelkomden haar al, waaronder: North Sea Jazz Festival (met I Compani); Women In Jazz in Halle, Duitsland en Music Meeting in Nijmegen. Verder werd zij als speciale gast uitgenodigd door bekende jazzmusici zoals Frans Vermeerssen en Harmen Fraanje.


SIMIN presenteert het repertoire van hun debut-cd Becoming, die in november 2008 zal uitkomen bij Double Moon Records. Het kwartet neemt u mee op een avontuurlijke reis door een bonte, dromerige klankwereld, met Simins composities verenigen zij meditatief lyrische en wild expressieve elementen tot een krachtig, intensief samenspel.


Anderen over Simin:


Eric Vloeimans, over de cd 'Becoming':
Een heerlijke ritme sectie en een zangeres om te zoenen. Straight from the heart! en Bij deze zangeres gebeurt er écht iets.


René de Rooij (Producer VPRO Jazz en initiator Jazz op het Dak):
Ik vind haar goed! Eigen geluid. Er is beslist een groot publiek voor deze zangeres...


Voor boekingen of meer informatie kunt u contact opnemen met Sabina Vissers:
T (0)24 848 02 05
M (0)6 144 33 607
E sabinavissers@jazzinmotion.com


Meer informatie:
http://www.simintander.com
http://www.myspace.com/simintander


Dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Jazz & Impro Nijmegen.

Aanvang: 21u00

<   overzicht   >