Event

woensdag 10 apr 2019
Brebl, Waalbandijk 14 Nijmegen
Philipp Rüttgers: Twists (H.C. Andersen's Untaped Fairy Tales)

Elk jaar verstrekt het North Sea Jazz Festival een compositieopdracht aan een veelbelovende Nederlandse jazzcomponist. In 2018 viel de eer te beurt aan  pianist en componist Philipp Rüttgers.

Vanavond presenteert hij Twists  (TWISTS OF H.C. ANDERSEN’S UNTAPED FAIRY TALES)Het  in  2017 verschenen album Repetitive Mind(Phil’s Music Laboratory) dient als spiegel van de maatschappij, met alle kwesties en tegenstellingen waarin wij leven. Met de North Sea Jazz compositieopdracht vertaalt Philipp een fictief verhaal naar muziek. Rüttgers neemt de luisteraar mee naar de sprookjes van Hans Christian Andersen. Die brengt hij ten gehore met een geheel nieuw kwintet, bestaande uit muzikanten met brede achtergronden uit de jazz, klassiek, improvisatie, elektronische en Indiase muziek. Een project met een kritische kijk op onze huidige samenleving vanuit het perspectief van een sprookje.

Philipps zoektocht naar grensoverschrijdende musici vond zijn weg naar meester violist Oene van Geel, als ook cellist Jörg Brinkmann en drummer Mark Schilders. De uit Engeland afkomstige multi-instrumentaliste Heidi Heidelberg verzorgt de vocalen. Een hoogst eigenwijze zangeres met een betoverende werking. Een bijzondere samenstelling die een zowel akoestisch als elektronische klankwereld kan combineren. Vooropgesteld is de flexibiliteit en spontaniteit van de musici. Aangevuld met VJ Seppe Ovink, die door middel van projecties een extra laag zal toevoegen, gaat het een bijzonder concert worden.

Bezetting:  Oene van Geel- viool, Jörg Brinkmann – cello,  Mark Schilders – drums,  Heidi Heidelberg – zang, . violist Oene van Geel, als ook cellist Jörg Brinkmann en drummer Mark Schilders en Philipp Rüttgers – piano en composities.

https://www.philippruettgers.com

Entree:  € 15 Studenten/jongeren tot 26 jaar € 12,50Ook verkrijgbaar aan de avondkassa van Brebl

Aanvang: 20u30