Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Eric Boeren 4tet/Ornette Coleman-Project

donderdag 14 mei 2009

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Eric Boeren 4tet/Ornette Coleman-Project


Eric Boeren 4tet

Neo Modern Jazz

Eric Boeren - cornet, Michael Moore - altsax, sopranino- en altklarinet, Wilbert de Joode - contrabas, Han Bennink - slagwerk

Het Eric Boeren 4-tet speelt, naast eigen stukken, veel repertoire van Ornette Coleman. De bezetting (met altsax, cornet, contrabas en drums) is dezelfde als die van de Ornette's eerste groepen. Het onderscheid tussen beide groepen zit hem vooral in de manier waarop met het repertoire wordt omgegaan.
Waar bij Ornette's groepen nog sprake is van solisten met begeleiding, wordt in de groep van Eric Boeren de improvisatieruimte door alle vier de leden meer gelijkwaardig benut. Soms zijn cornet en altsaxofoon zelfs de begeleiders van contrabas en slagwerk. Ook de klankkleur tussen beide groepen verschilt. De altsax van Ornette klinkt altijd extatisch en opgewonden, die van Michael Moore klinkt ronder, warmer. Daarnaast speelt hij ook de wat onbekendere sopranino- en altklarinet (beide in Es), wat voor extra kleuren in het groepsgeluid zorgt.

Tijdens het spetterende concert, dat in Arjen Gorter een uitstekende vervanger van Wilbert de Joode kende, maakte Joop Mutsaers de onderstaande foto's voor de JIN, maar er is door Cees van de Ven ook nog een slideshow gemaakt met opnames van deze avond, te vinden op www.flickr.com/photos/jazzcase/sets/72157618200644034.
En een recensie van het concert van de hand van Josien Lucassen is te vinden op www.draaiomjeoren.com/2009/06/dan-vindt-een-man-de-sleutel-eric.html.

Get the Flash Player to see this player.foto's

laatste updates

Image
DIMLICHT

Morris kliphuis  Compositie opdracht voor North Sea Jazz 2017!

Met zijn band  KAPOK won Morris Kliphuis in 2014 een Edison. In 2017 ontving hij de jaarlijkse compositie opdracht van het North Sea Jazz Festival.  JIN is trots de compositie DIMLICHT te presenteren.

Speciaal voor DIMLICHT stelde Kliphuis een bijzonder septet samen met musici die op verschillende manieren met muziek bezig zijn, van synth-pop tot aan free jazz en klassiek. Musici uit de improvisatie- en popwereld ontmoeten elkaar voor 1e keer. Het resultaat: meeslepende, diepe grooves, die worden doorsneden met melancholische melodieën en improvisaties. Een trip die je meevoert naar een andere wereld met een eigen kleurenpalet.  Kliphuis zegt zelf  "Tijdens het optreden wil ik een heel palet aan kleuren voorbij laten komen drijven. Een meeslepende ervaring, dat is mijn doel”.  Deze avond een bijzondere ontmoeting van muziek met musici die spelen met Kapok, Mulatu Astake, Jett Rebel, Fresku en anderen.

Bezetting 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.