Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Agenda

JINJAZZ@Brebl - Mark Haanstra & Oene van Geel + Bitch 'n' Monk

woensdag 28 mrt 2018

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Mark Haanstra & Oene van Geel + Bitch 'n' Monk


Mark Haanstra & Oene van Geel (foto: Veenstra)

Vanavond presenteren Mark Haanstra & Oene van Geel hun debuutalbum Shapes of Time. Speciaal voor deze tour hebben ze het eigenzinnige Brits-Colombiaanse duo Bitch ’n Monk uitgenodigd tijdens de releasetour ook een set voor haar rekening te nemen.

Mark Haanstra & Oene van Geel: "Shapes of Time" albumpresentatie

“Na al die jaren hebben de heren aan een likje telepathie genoeg” - Eddy Determeyer, Draai om je oren

Oene van Geel en Mark Haanstra delen een muzikale geschiedenis van meer dan twintig jaar. Door de meest uiteenlopende muziek samen te spelen -van jazz tot klassiek en van Indiase muziek tot pop- ontwikkelden zij een verrassend eigen idioom. Met altviool en basgitaar bereiken zij een maximaal contrast in de kleinst mogelijke band. In februari 2018 verschijnt het debuutalbum Shapes of Time, een bijzondere uitgave in samenwerking met beeldmaker Udo Prinsen. Shapes of time 
Een zoektocht naar vertraging en focus in een wereld waar versnippering en snelheid troef lijken, wordt voelbaar gemaakt in Shapes of Time. Beeldmaker Udo Prinsen installeerde tijdens een poolexpeditie verschillende pin-hole camera’s. Het licht van maanden komt samen in één foto. Korte bewegingen zijn op de beelden niet zichtbaar, wel de bewegingen van de zon langs de hemel als een gestold verloop van tijd. De muziek van Mark en Oene is net als deze beelden: één geheel opgebouwd uit elementen die voortgekomen zijn uit jaren samen spelen en ideeën uitwisselen. Je hoort en ziet dingen die je kent, maar in een totaal ongebruikelijke vorm. 
Op het album en tijdens de concerten vormen muziek en beeld een poëtisch geheel.

Bezetting: 
Mark Haanstra - basgitaar, Oene van Geel - altviool


www.markoene.nl

www.facebook.com/markoene

www.instagram.com/markhaanstraoenevangeel

udoprinsen.comBitch 'n' Monk

“De musici zijn expressief en speels, de teksten krachtig en onvoorspelbaar, elegante en grove klanken worden afgewisseld.” - JAZZISM

Bitch ‘n Monk bestaat uit de non-conformistische fluitist Maurizio Velasierra en Heidi Heidelberg, een anarchistische sopraan en gitariste. Zij spelen een ongebruikelijke verzameling instrumenten: traditionele zuid Amerikaanse fluiten, bepaald ongewoon stemgebruik, elektrische gitaar en zelfontworpen elektronica. Samen creëren zij een sound vol contrasten, brutaal en volslagen origineel. 

Bezetting: Maurizio Velasierra - fluit, Heidi Heidelberg - zang/gitaar


www.bitchnmonk.com

www.facebook.com/bnmonkmusic

www.twitter.com/bitchnmonk

www.instagram.com/bitchnmonkDeuren open: 20u00
Aanvang: 20u30
Entree: € 13,- / Studenten/jongeren tot 26 jaar € 10,-
Kaarten:


Ook verkrijgbaar aan de kassa van Brebl.

laatste updates

Image
Doppler Trio + Triple Jump + Montis/Goudsmit/Directie

JIN neemt weer deel aan Easter Jazz met een afwisselend programma: Doppler Trio, Triple Jump; een nieuw kwartet met Michiel Braam, Dirk-Peter Kölsch, Pieter Douma en Jörg Lehnardt. De avond wordt knallend afgesloten met  Montis/Goudsmit/Directie. 

Een afwisselend programma dat geheel past in de lijn van JIN met elke woensdag jazz in Brebl! Nu Tijdens Easter Jazz een knallend programma in Trianon!

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.