Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Anderson-Bennink-Glerum-Van Kemenade 4tet

woensdag 17 jan 2018

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Anderson-Bennink-Glerum-Van Kemenade 4tet
JIN heeft weer een internationale topact weten te boeken voor de jazzopening 2018. Niemand minder dan het internationaal vermaarde Anderson-Bennink-Glerum-Van Kemenade 4tet is te gast.

Een internationaal all star Kwartet met Ray Anderson (5 keer Down Beat Poll winnaar), drumlegende Han Bennink, Boy Edgar prijs winnaar Ernst Glerum en “klasbak” (Volkskrant)Paul Van Kemanade.

Dit jazzheldenkwartet van altsaxofonist Van Kemenade wordt door de Volkskrant omschreven als ‘een klasseband die eigenlijk alles bezit wat je hoopt te horen tijdens een jazzconcert. Boeiende composities, badderend in historie, enorme persoonlijkheden, en vooral: een lenigheid van hier tot Tokio. Soms hoorde je een compleet orkest van Charles Mingus en vervolgens een wervelend Charlie Parker-thema dat weggleed in vrije improvisatie.’ Waarmee alles is gezegd. Verzeker je van een kaart via onze voorverkoop! Bezetting: Ray Anderson – Trombone, Han Bennink – Drums, Ernst Glerum – Contrabas, Paul van Kemenade – Alt Saxofoon.

Website: http://www.paulvankemenade.com/ensembles-projects/anderson-bennink-glerum-van-kemenade

laatste updates

Image
Nikos Charalambous/George Bizios

Het ArtEZ conservatorium behoort tot de beste conservatoria voor Jazz in Nederland. De talenten die daar rondlopen zijn de toppers van de toekomst. Het is dan ook zeer belangrijk dat deze jonge professionals en talenten de ruimte krijgen om zich te presenteren aan publiek. JINJAZZ heeft dan ook in samenwerking met ArtEZ de avond ArtEZ in Residence opgericht. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.