Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

Jazzin presenteert - Woodnote

woensdag 20 dec 2017

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

Jazzin presenteert - Woodnote

Het Woodnote kwintet is een jazz kwintet bestaande uit 5 jonge muzikanten van het Codarts conservatorium in Rotterdam. Vooraan de band staat een energieke blazerssectie van twee saxofoons, die geregeld versterkt worden door een toegevoegde gitaarpartij. Hierdoor klinken de themas sterk, origineel en avontuurlijk en krijgt de blazerssectie een eigen klank die zich onderscheidt van andere andere bands.
Gestuwd door een krachtige en creatieve ritmesectie zorgt dit alles voor veel energie, sfeervolle momenten, en indrukwekkend samenspel op het podium. 
Het Woodnote kwintet speelt voornamelijk eigen arrangementen van jazzstandards en daarnaast ook een aantal eigen composities, waarbij improvisatie altijd een grote rol speelt.Bezetting: 
Loek van den Berg - altsaxofoon, Frank Groenendijk - tenorsaxofoon, Bart Lubking - gitaar, Jurriaan de Kok - contrabas, Mathijs Mens - drums.Muziek: jazz (hardbop, bebop en cooljazz)


laatste updates

Image
DIMLICHT

Morris kliphuis  Compositie opdracht voor North Sea Jazz 2017!

Met zijn band  KAPOK won Morris Kliphuis in 2014 een Edison. In 2017 ontving hij de jaarlijkse compositie opdracht van het North Sea Jazz Festival.  JIN is trots de compositie DIMLICHT te presenteren.

Speciaal voor DIMLICHT stelde Kliphuis een bijzonder septet samen met musici die op verschillende manieren met muziek bezig zijn, van synth-pop tot aan free jazz en klassiek. Musici uit de improvisatie- en popwereld ontmoeten elkaar voor 1e keer. Het resultaat: meeslepende, diepe grooves, die worden doorsneden met melancholische melodieën en improvisaties. Een trip die je meevoert naar een andere wereld met een eigen kleurenpalet.  Kliphuis zegt zelf  "Tijdens het optreden wil ik een heel palet aan kleuren voorbij laten komen drijven. Een meeslepende ervaring, dat is mijn doel”.  Deze avond een bijzondere ontmoeting van muziek met musici die spelen met Kapok, Mulatu Astake, Jett Rebel, Fresku en anderen.

Bezetting 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.