Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

Jazzin presenteert - Loek van den Berg/Daniel van der Duim en Doppler Trio


woensdag 29 nov 2017

Brebl Honigcomplex Nijmegen

Jazzin presenteert - Loek van den Berg/Daniel van der Duim en Doppler Trio


Duo Loek van den Berg / Daniel van der Duim

Het jazz duo van den Berg / van der Duim bestaat uit twee jonge musici van het Codarts en Artez Conservatorium. Met een grote nadruk op improvisatie, geeft het duo een eigen draai aan het repertoire en diverse originals. Daarnaast spelen ze ook zelfgeschreven stukken, waarin ze het muzikale dialoog met elkaar aangaan en het publiek meenemen in melodische ballads en uptime swingstukken. 

Bezetting: 

Loek van den Berg - alt- en sopraansax , Daniel van der Duim - piano
Doppler trioHet Doppler-trio is een nieuw Duits / Nederlands pianotrio, met een frisse en moderne kijk op de huidige jazzmuziek. De 3 jonge musici komen oorspronkelijk van het ArtEZ Conservatorium en samen ontdekten ze twee jaar geleden hun liefde voor de moderne jazz. Onder de hoede van muzikanten als Jeroen van Vliet, Etienne Nillesen en Dion Nijland ontwikkelden ze een eigen atmosferische, moderne sound met invloeden van bijvoorbeeld Avishai Cohen en het Esbjörn Svensson trio. Samen traden ze al op in jazzclubs als Brebl en het Bimhuis. Een bijzondere eigenschap van dit trio is dat ze alle drie stukken schrijven en dat zorgt voor een heel divers repertoire aan muziek met verassende invalshoeken. Momenteel werken ze toe naar hun eerste album en zijn ze bezig met het doorontwikkelen van hun eigen sound.

Bezetting: 

Daniel van der Duim - piano, Floris-Jan van den Berg - double bass, Hendrik Eichler - drums
 


FB-siteDoppler Trio

laatste updates

Image
Jasper Blom, Sean Fasciani & Felix Schlarmann - WonderYears

Stevie Wonder veroorzaakte een muzikale aardbeving toen hij in de zeventiger jaren in relatief korte tijd een aantal legendarische platen uitbracht. Bijna alle composities uit die tijd groeiden uit tot hits en behoren sindsdien tot ons collectieve geheugen. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.