Home Over Agenda Archief Media Nieuwsbrief Stichting Contact

Agenda

JINJAZZ@Brebl - Nacht van de jazz: De Raad Van Toezicht + Funk-A-Flex Dj’s + Maria Mendes Quintet

zaterdag 25 nov 2017

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Nacht van de jazz: De Raad Van Toezicht + Funk-A-Flex Dj’s + Maria Mendes Quintet


De Raad van Toezicht

De Nacht van de Jazz is een landelijk initiatief van VIP podia. JIN en LUX presenteren een viering van Jazz: 


- 20.30: Maria Mendes Quintet in LUX https://www.lux-nijmegen.nl/podium/maria-mendes-quintet-nacht-jazz/

- 22..30 De Raad Van Toezicht en Funk-A-Flex Dj’s. Samen staan zij garant voor een dampende muziekervaring variërend van Funk, Soul, Latin tot Afrobeat. Put on your dancing shoes!

Kaarten De Raad Van Toezicht + Funk A Flex via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/nacht-van-de-jazz-de-raad-van-toezicht-funk-a-flex-djs. Ook verkrijgbaar aan de avondkasaa van Brebl.
Losse tickets Maria Mendes verkrijgbaar via LUX.De Raad Van Toezicht is geen onbekende meer. De band speelde op alle belangrijke jazzfestivals in Nederland van Music Meeting tot Transition en van Paradox tot North Sea Jazz knalde deze band. Onlangs nog te zien op Valkhof Affaire nu weer in het intieme Brebl.. So what’s next niet gehaald nou hier een herkansing!

De Raad van Toezicht is een twaalfkoppige formatie uit Arnhem met leden uit Duitsland en Nederland. De band beleefde in 2016 zijn doorbraak en was te zien op de (hoofd)podia van veel grote jazzfestivals in Nederland, waaronder Jazz International Rotterdam, Music Meeting en het prestigieuze North Sea Jazz Festival. Na het overweldigende live seizoen hebben ze in december 2016 de volgende stap genomen; ze hebben hun eerste album opgenomen in de Wisseloord studios (Mick Jagger, The Police, Elton John, U2, ….) voor een live publiek.De samenstelling van de Raad van Toezicht is uitzonderlijk: een dubbele ritmesectie (2x drums, 2x bas, 2x gitaar, 2x toetsen) en een blazerssectie versterkt met een viool, wat zorgt voor veel variatie in groove en een groot sonisch palet. De muziek is ontstaan uit de poel van interesses en invloeden van de bandleden, die uiteen lopen van knallende rock tot Afrikaanse muziek, Latin en zelfs westernmuziek. Maar jazz en funk zijn de basis ingrediënten waar De Raad zijn spontaniteit en sterke groove vandaan heeft.De energie van de band is erg aanstekelijk; hun concerten (door de
Raad bekend als vergaderingen) monden steevast uit in een feestje. Niet voor niets is de band al opgemerkt door onder andere het AD, De Gelderlander, Jazzism, De Bassist en De Slagwerkkrant, waarin de band en de ritmesectie werden geprezen. Ook is De Raad al regelmatig voorbij gekomen bij NPO Soul&Jazz en onlangs nog te zien bij DWDD.,

Bezetting: Joel Botma – trompet, Yoran Aarssen – alt sax, Sam Thomas – trombone, Mirco Wessoly – viool, Jasper Mellema – keys, Phillipp Frenzel – keys, Dung Hoang – gitaar, Phillipp Ullrich - gitaar, Daan Leever - bas, Teun Creemers - bas, Janik Husch - drums/percussie, Bouke Hofma - drums/percussie.Muziek:

De Raad Van Toezicht

Funk A Flex: https://soundcloud.com/funkaflex/this-is-just-the-beginning

Bezetting: Joel Botma - trompet, Yoran Aarssen - alt sax, Sam Thomas - trombone, Mirco Wessoly - viool, Jasper Mellema - keys, Phillipp Frenzel - keys, Dung Hoang - gitaar, Phillipp Ullrich - gitaar, Daan Leever - bas, Teun Creemers - bas, Janik Husch - drums/percussie, Bouke Hofma - drums/percussie.


Funk A Flex: https://soundcloud.com/funkaflex/this-is-just-the-beginning

Aanvang: 22u00 met pre warming door Funk a Flex. Concert om 22u30.

Deuren open: 21u30
Aanvang: 22u00
Entree: € 12,50 (jongeren tot 26 en studenten € 10)
Kaarten:


Ook verkrijgbaar aan de kassa van Brebl.

laatste updates

Festival Jazz International Nijmegen 2017

Na een daverende eerste editie van Festival Jazz International Nijmegen in 2016 vindt het festival op 26, 27, 28 en 29 oktober 2017 voor de tweede keer plaats. Opnieuw op vier podia in de stad: Brebl, Doornroosje, LUX en Lindenberg. De tien concerten op het programma lopen uiteen van headliners met starpower tot virtuoos en onderscheidend talent. De 90-jarige jazzgigant Lee Konitz komt naar Nijmegen net als Children of the Light met de drie fenomenale instrumentalisten Danilo Pérez, John Patitucci en Brian Blade. Maar ook het optreden van Yussef Dayes is iets om naar uit te zien. Onder de naam Yussef Kamaal bestormde hij het afgelopen jaar de jazzwereld en nu gaat hij verder op persoonlijke titel. In het kader van The Pack Project heeft dit jaar veelbelovend bassist Thomas Poll een compositieopdracht gekregen maar verwacht ook een bijzonder concert van pianist Rembrandt Frerichs en zijn trio die twee Europese musici uitnodigt. En er is veel meer! Zie het volledige programma op www.fjin.nl

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.