Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Nacht van de Jazz: De Raad Van Toezicht/Funk-A-Flex Dj’s/Maria Mendes Quintet

zaterdag 25 nov 2017

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Nacht van de Jazz: De Raad Van Toezicht/Funk-A-Flex Dj’s/Maria Mendes Quintet


De Raad van Toezicht

De Raad is hot. (Jazzism)
De Raad van Toezicht speelde op zowat alle grote jazz festivals in Nederland zoals: Norh Sea Jazz, Transition, Music Meeting en Jazz International Nijmegen. De band gaf onlangs nog een indrukwekkend optreden bij So What’s Next, gemist? Hier is je kans.


Wat is een jazz nacht zonder dat De Raad Toezicht houdt? Daarnaast de Funk A Flex Dj’s die verder zorg dragen voor een dampende muziekervaring variërend van Funk, Soul, Latin tot Afrobeat. Put on your dancing shoes! Om in de stemming te komen presenteert Lux het Maria Mendes Quintet.


• Maria Mendes Quintet: 20.30 (Lux)
• De Raad Van Toezicht + Funk_A_Flex Dj;s: 22.30 JIN in Brebl (zaal open 22.00)
• Funk A Flex afterparty na concert Raad van Toezicht.

Kaarten:
• De Raad Van Toezicht + Funk A Flex DJ’s: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/nacht-van-de-jazz-de-raad-van-toezicht-funk-a-flex-djs • Maria Mendes Quartet: https://www.lux-nijmegen.nl/podium/maria-mendes-quintet-nacht-jazz/ Er is een passe Partout beschikbaar via de site van LUX.


De Raad Van Toezicht is een van die bands die je moet zien. Live zijn ze een sensatie, de band speelde op zowat alle belangrijke jazzfestivals in Nederland en vanavond in het intieme Brebl!

De samenstelling van de Raad is uitzonderlijk: een dubbele ritmesectie (2x drums, 2x bas, 2x gitaar, 2x toetsen) en een blazerssectie versterkt met een viool, wat zorgt voor veel variatie in groove en een groot sonisch palet. De muziek is ontstaan uit de poel van interesses en invloeden van de bandleden, die uiteen lopen van knallende rock tot Afrikaanse muziek, Latin en zelfs westernmuziek. Maar jazz en funk zijn de basis ingrediënten waar De Raad zijn spontaniteit en sterke groove vandaan heeft.Muziek:


Funk A Flex: https://soundcloud.com/funkaflex/this-is-just-the-beginning

Bezetting: Joel Botma - trompet, Yoran Aarssen - alt sax, Sam Thomas - trombone, Mirco Wessoly - viool, Jasper Mellema - keys, Phillipp Frenzel - keys, Dung Hoang - gitaar, Phillipp Ullrich - gitaar, Daan Leever - bas, Teun Creemers - bas, Janik Husch - drums/percussie, Bouke Hofma - drums/percussie.


Funk A Flex: https://soundcloud.com/funkaflex/this-is-just-the-beginning

Aanvang: 22u00 met pre warming door Funk a Flex. Concert om 22u30.

Voorafgaand aan concert in Brebl speelt het Maria Mendes Quintet in Lux.


Maria Mendes is aan een ware opmars bezig. Stad na stad verovert ze met haar kristalheldere stem en charmante verschijning. De Nederlands-Portugese zangeres combineert in haar muziek fado met zonnige jazz, latin en klassieke muziek.


De concerten van Maria Mendes en Raad Van Toezicht vormen de Nijmeegse bijdrage aan de Nacht van de Jazz die JIN ism LUX organiseert. ‘De Nacht’ bestaat uit een reeks concerten in tal van Nederlandse jazzclubs.

laatste updates

Artvark en Apollo

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.