Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Steven Kamperman’s NeOropa ft Michel Godard

woensdag 22 nov 2017

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Steven Kamperman’s NeOropa ft Michel Godard
Moderne improvisatiemuziek met wortels in vroege Europese volksmuziek: dat is de missie van NeOropa, een project van klarinettist Steven Kamperman met altviolist Oene van Geel, violist en gitarist George Dumitriu, vocaliste Sanem Kalfa en het Franse tubafenomeen Michel Godard. Naast de moderne tuba, bespeelt deze laatste ook de zeldzame serpent, een melancholiek klinkend middeleeuwse tuba in de vorm van een slang. De inspiratiebronnen in dit project zijn zoals gezegd oud, maar de uitvoering is zeer eigentijds: de zangerige melodieën worden alle kanten uitgetrokken, en de dansen rocken intens.
Aan het eind van hun eerste succesvolle tour vorig jaar namen deze volgens recensent Jacques Los ‘formidabele improvisatoren’ een zeer afwisselend album op dat ze nu presenteren.

Bezetting: Steven Kamperman – altklarinet, esklarinet, Michel Godard – tuba, serpent, Sanem Kalfa – vocals, George Dumitriu – viool, elektrische gitaar, Oene van Geel – altviool, cajon

laatste updates

Image
Marzio Scholten’s Americana Trio

Na jarenlang furore te hebben gemaakt met zijn band IDENTIKIT laat gitarist Marzio Scholten (1982) nu van zich horen in triobezetting. Hij presenteert composities gebaseerd op zijn nieuwe, lovend ontvangen, soloproject We Never Left Town dat in januari 2017 uitgebracht is. Uitgangspunten zijn Scholten’s zoektocht naar eenvoud, zijn liefde voor de gitaar én Amerikaanse volksmuziekgenres als folk, blues, jazz en country. Samen met bassist Sean Fasciani en drummer Niek de Bruijn legt Scholten de nadruk op sound en songs; ingrediënten voor aardse en bezielde muziek.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.