Home Over Agenda Archief Media Nieuwsbrief Stichting Contact

Agenda

JINJAZZ@Brebl - Steven Kamperman’s NeOropa ft Michel Godard

woensdag 22 nov 2017

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Steven Kamperman’s NeOropa ft Michel Godard
Moderne improvisatiemuziek met wortels in vroege Europese volksmuziek: dat is de missie van NeOropa, een project van klarinettist Steven Kamperman met altviolist Oene van Geel, violist en gitarist George Dumitriu, vocaliste Sanem Kalfa en het Franse tubafenomeen Michel Godard. Naast de moderne tuba, bespeelt deze laatste ook de zeldzame serpent, een melancholiek klinkend middeleeuwse tuba in de vorm van een slang. De inspiratiebronnen in dit project zijn zoals gezegd oud, maar de uitvoering is zeer eigentijds: de zangerige melodieën worden alle kanten uitgetrokken, en de dansen rocken intens.
Aan het eind van hun eerste succesvolle tour vorig jaar namen deze volgens recensent Jacques Los ‘formidabele improvisatoren’ een zeer afwisselend album op dat ze nu presenteren.

Bezetting: Steven Kamperman – altklarinet, esklarinet, Michel Godard – tuba, serpent, Sanem Kalfa – vocals, George Dumitriu – viool, elektrische gitaar, Oene van Geel – altviool, cajonDeuren open: 20u00
Aanvang: 20u30
Entree: € 12,50 (jongeren tot 26 en studenten € 10)
Kaarten:


Ook verkrijgbaar aan de kassa van Brebl.

laatste updates

Image
JIN presents: Phil’s Music Laboratory als onderdeel van FJIN

“Phil's Music Laboratory" neemt je mee op een bijzondere reis door de afgronden en parels van onze samenleving.” Zo kondigt één van ‘s lands beste moderne jazz ensembles hun nieuwe en tweede album ‘Repetitive Mind’ aan, dat in oktober van dit jaar verschijnt. Samen met zijn Music Laboratory onderzoekt componist en bandleider Philipp Rüttgers emoties die de dagelijkse wereld beheersen in zijn muziek: frustraties en onzekerheden, de vechtpartij in zichzelf maar ook positivisme en vreugde. Hieruit ontstaat een unieke klankwereld die de groep en het publiek tijdens de openingsavond van Festival Jazz International Nijmegen in Brebl laten ronddansen.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.