Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Reijseger/Fraanje/Sylla

woensdag 13 sep 2017

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Reijseger/Fraanje/Sylla
JIN opent het culturele seizoen met een absoluut top trio: Reijseger/Fraanje/Sylla.

Waar trio Reijseger Fraanje Sylla optreedt klinken reacties als ‘soundtrack for the soul.’ De bezwerende mystieke stem van de Senegalese zanger/percussionist Mola Sylla mengt prachtig met de lyrische klanken van pianist Harmen Fraanje en het vurige spel van cellist Ernst Reijseger. Hoewel de musici allen een totaal verschillende achtergrond hebben én de combinatie van instrumenten zeer ongebruikelijk lijkt, is het voor de musici juist overduidelijk, bijna noodzakelijk om samen te spelen. 

Het trio speelde overal ter wereld; van het door Palladio gebouwde Teatro Olimpico in Vicenza, tot op het midden in de Indische Oceaan gelegen vulkaaneiland Reunion Island. Van concerten in hartje Siberië tot concerten in het tropische Rio de Janeiro. Verder maakte het trio de filmmuziek van enkele films van de Duitse regisseur Werner Herzog.

Bezetting: Ernst Reijseger – Cello, Harmen Fraanje – Piano, Mola Sylla – Zang, M’bira, Xalamlaatste updates

Carte Blanche René Creemers

René Creemers is een van de topdrummers van Nederland. Deze Nijmeegse drummer won al meerdere malen de poll van De Slagwerkkrant als beste drummer van de Benelux. In 2017 viel deze eer hem weer te beurt. Er zijn mensen die hem beschouwen als een van de beste drummers wereldwijd!

Om dit te vieren geeft JINJazz Nijmegen Creemers een Carte Blanche. Verwacht een avond vol muzikale virtuositeit. Hou onze website in de gaten voor het definitieve programma.

Creemers brak door met de band  Blowbeat waarmee hij zeer succesvol was in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Hij was drummer in de Margriet Eshuys band en was begeleider van Denise Jannah. Op moment is hij actief als docent op ArtEZ, Rockacademie en oprichter van Drumbassadors  en mede opriichter van Any Vegetable.

Creemers staat voor muzikale virtuositeit, als drummer is is hij van uitzonderlijke klasse.  Of hij nu begeleid of soleert de klasse druipt ervan af. Kom en geniet van deze uitzonderlijke Nijmeegse drummer!

www.renecreemers.com

 

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.