Home Over Agenda Archief Media Nieuwsbrief Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Kaaij - Trio Pino/Tarenskeen/van Engelen

woensdag 16 aug 2017

De Kaaij Waalkade Nijmegen

JINJAZZ@Kaaij - Trio Pino/Tarenskeen/van Engelen


Jean-Paul Pino

Carte Blanche JP Pino

Speciaal voor deze avond heeft Jean-Paul Pino een gelegenheidstrio samengesteld bestaande uit gitarist Jean-Paul Pino , contrabassist Bart Tarenskeen en trompettist Pieter van Engelen. Jean- Paul Pino was zanger, gitarist en bandleider van verschillende Roos van Nijmegen winnaars, waaronder Frugifer en Revolution 9. Met de funkband Groove Syndicate bracht hij meerdere albums uit. Bart Tarenskeen speelde o.a met Marcus strickland, Terence King en Mike Manieri. Pieter van Engelen is al jaren vaste kracht in de Guus Tangelder bigband en het Brabants Jazzorkest.

Vanavond zijn deze veelzijdige musici te gast bij JIN op De Kaaij

Bezetting: Jean-Paul Pino - gitaar, Bart Tarenskeen - bas, Pieter van Engelen - trompet

laatste updates

Festival Jazz International Nijmegen 2017

Na een daverende eerste editie van Festival Jazz International Nijmegen in 2016 vindt het festival op 26, 27, 28 en 29 oktober 2017 voor de tweede keer plaats. Opnieuw op vier podia in de stad: Brebl, Doornroosje, LUX en Lindenberg. De tien concerten op het programma lopen uiteen van headliners met starpower tot virtuoos en onderscheidend talent. De 90-jarige jazzgigant Lee Konitz komt naar Nijmegen net als Children of the Light met de drie fenomenale instrumentalisten Danilo Pérez, John Patitucci en Brian Blade. Maar ook het optreden van Yussef Dayes is iets om naar uit te zien. Onder de naam Yussef Kamaal bestormde hij het afgelopen jaar de jazzwereld en nu gaat hij verder op persoonlijke titel. In het kader van The Pack Project heeft dit jaar veelbelovend bassist Thomas Poll een compositieopdracht gekregen maar verwacht ook een bijzonder concert van pianist Rembrandt Frerichs en zijn trio die twee Europese musici uitnodigt. En er is veel meer! Zie het volledige programma op www.fjin.nl

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.