Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Kaaij - Trio Pino/Tarenskeen/van Engelen

woensdag 16 aug 2017

De Kaaij Waalkade Nijmegen

JINJAZZ@Kaaij - Trio Pino/Tarenskeen/van Engelen


Jean-Paul Pino

Carte Blanche JP Pino

Speciaal voor deze avond heeft Jean-Paul Pino een gelegenheidstrio samengesteld bestaande uit gitarist Jean-Paul Pino , contrabassist Bart Tarenskeen en trompettist Pieter van Engelen. Jean- Paul Pino was zanger, gitarist en bandleider van verschillende Roos van Nijmegen winnaars, waaronder Frugifer en Revolution 9. Met de funkband Groove Syndicate bracht hij meerdere albums uit. Bart Tarenskeen speelde o.a met Marcus strickland, Terence King en Mike Manieri. Pieter van Engelen is al jaren vaste kracht in de Guus Tangelder bigband en het Brabants Jazzorkest.

Vanavond zijn deze veelzijdige musici te gast bij JIN op De Kaaij

Bezetting: Jean-Paul Pino - gitaar, Bart Tarenskeen - bas, Pieter van Engelen - trompet

laatste updates

Image
Martin Fondse Boy Edgar Tour 2018

De Boy Edgar Prijs  is de belangrijkste prijs voor Jazz muziek in Nederland. In 2017 ging deze prestigieuze prijs naar Martin Fonds. Hij verdient de prijs voor zijn veelzijdige en kleurrijke bijdrage aan de Nederlandse jazz- en muziekscene.  Vanavond presenteert Martin Fondse zich met een bijzonder Quintet dat speciaal voor deze Boy Edgar Tour is samengesteld. Martin Fondse, Claudio Puntin, Mete Erker,  Anna Serierse en Jörg Brinkmann. 

Martin Fondse is een meester in het verbinden van muzikale werelden. Dat verbinden doet hij al lang en op een meeslepende manier; hij zoekt musici bij elkaar, luistert naar klankkleuren en timbre. Volgens de jury van de Boy Edgar Prijs geeft Fondse “een geheel eigen dimensie aan de inmiddels uitgeholde term crossover”. Ook roemt de jury hem om zijn uitgesproken manier van arrangeren. ‘Martin Fondse tilt composities boven stijl en genre uit.’ Als toetsenist en vaak als vibrandoneonist, valt de omnivore muzikale geest van Fondse op. Voor hem bestaan geen grenzen tussen genres als klassieke muziek, jazz, latin en world – juryrapport Buma Boy Edgar Prijs 2017.

Bezetting: Martin Fondse (piano, vibrandoneon, synthesizers), Claudio Puntin,(klarinetten, elektronica), Mete Erker (saxofoons),  Anna Serierse (zang), Jörg Brinkmann (cello)

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.