Home Over Agenda Archief Media Nieuwsbrief Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Kaaij - Olanda in Due: Michiel Braam / Bo van de Graaf met danseres Yulia Globa

woensdag 05 jul 2017

De Kaaij Waalkade Nijmegen

JINJAZZ@Kaaij - Olanda in Due: Michiel Braam / Bo van de Graaf met danseres Yulia Globa


Olanda in Due & YuliaGloba

Pianist Michiel Braam en saxofonist Bo van de Graaf spelen al sinds midden jaren ‘80 geregeld samen in diverse groepen en projecten.  Bo’s Art Trio was één van die groepen. Als duo werden ze uitgenodigd voor een concert tijdens het Jazzfestival in het Italiaanse Novara en sindsdien spelen ze regelmatig in deze minibezetting.
Op 2 januari speelden ze in De Vereeniging tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van B&W en nu openen ze de Jazzserie van De Kaaij.
De improvisaties van beide heren zijn gebaseerd op zeer divers materiaal zoals opera aria’s, , liedjes uit Ja Zuster Nee Zuster, filmthema’s en natuurlijk veel eigen composities.  De Gelderlander schreef al in de jaren ‘30 over een Nijmeegs Jazzconcert : “Jazz is de kunst van het onverwachte” 80 jaar later blijkt deze stelling nog steeds springlevend!

laatste updates

Image
Marzio Scholten’s Americana Trio

Na jarenlang furore te hebben gemaakt met zijn band IDENTIKIT laat gitarist Marzio Scholten (1982) nu van zich horen in triobezetting. Hij presenteert composities gebaseerd op zijn nieuwe, lovend ontvangen, soloproject We Never Left Town dat in januari 2017 uitgebracht is. Uitgangspunten zijn Scholten’s zoektocht naar eenvoud, zijn liefde voor de gitaar én Amerikaanse volksmuziekgenres als folk, blues, jazz en country. Samen met bassist Sean Fasciani en drummer Niek de Bruijn legt Scholten de nadruk op sound en songs; ingrediënten voor aardse en bezielde muziek.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.