Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Trio Lijbaart/Stadhouders/Rambag

woensdag 31 mei 2017

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Trio Lijbaart/Stadhouders/Rambag


Trio Lijbaart/Stadhouders/Rambag (foto: JuanCarlosVillarroel)

Het nieuwste project van Joost Lijbaart is een Trio bestaande uit Joost Lijbaart - drums, Bram Stadhouders - gitaar en Sanne Rambag - vocalen.

Het Trio heeft onlangs een album uitgebracht ‘Under the Surface’ . Het Trio richt zich op improvisatie’s die voortkomen uit de open manier van spelen van alle groepsleden met veel aandacht voor ruimte en klank.

Dit trio ontmoette elkaar  in Mei 2015 als initiatief van de Bredase stichting Beaux Jazz. Deze stichting biedt jong toptalent artistieke ondersteuning.
Voor deze eerste editie van ‘Generation Next’ stond de jonge zangeres Sanne Rambags (Tilburg 1994) centraal en stelde een avontuurlijke groep samen, bestaande uit gitarist Bram Stadhouders (Tilburg 1987) en drummer Joost Lijbaart (Amsterdam 1967).
Een uniek trio van 3 musici uit verschillende generaties die elkaar gevonden hebben in een gemeenschappelijke drang om middels improvisatie’s en een vrije benadering van de eigen compositie’s op zoek de gaan naar ruimte en stilte.

Joost Lijbaart is meer dan 25 jaar actief in het internationale muziekcircuit, hij speelde in meer dan 80 landen en bestudeerd naast de jazz ook muzikale traditie's uit Afrika, India en het Midden Oosten.
Bram Stadhouders is een van de meest veelbelovende nieuwe jonge musici binnen het Europese improvisatie circuit die al vele prijzen ontving en Sanne Rambags is als één van de weinige zangeressen van haar generatie in staat om op een open manier te improviseren, soms met zelfgeschreven teksten en gedichten, dan weer zich volledig tussen de musici te positioneren. Hierdoor heeft haar stem een instrumentale functie die prachtig aansluit bij het open groepsgeluid en het spel van Lijbaart.

Bezetting: Joost Lijbaart - drums, Bram Stadhouders - gitaar en Sanne Rambag - vocalen.
laatste updates

Image
Marzio Scholten’s Americana Trio

Na jarenlang furore te hebben gemaakt met zijn band IDENTIKIT laat gitarist Marzio Scholten (1982) nu van zich horen in triobezetting. Hij presenteert composities gebaseerd op zijn nieuwe, lovend ontvangen, soloproject We Never Left Town dat in januari 2017 uitgebracht is. Uitgangspunten zijn Scholten’s zoektocht naar eenvoud, zijn liefde voor de gitaar én Amerikaanse volksmuziekgenres als folk, blues, jazz en country. Samen met bassist Sean Fasciani en drummer Niek de Bruijn legt Scholten de nadruk op sound en songs; ingrediënten voor aardse en bezielde muziek.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.