Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Young VIPS: Genzo Okabe en Xavi Torres

woensdag 19 apr 2017

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Young VIPS: Genzo Okabe en Xavi Torres
Altsaxofonist Genzo Okabe en het Xavi Torres Trio zijn de Young VIPs van 2017, de meest veelbelovende talenten volgens programmeurs van Nederlandse jazz- en improvisatiepodia. 

Elk jaar worden er weer twee nieuwe Young VIPs, geselecteerd door programmeurs van de 25 podia aangesloten aan de Vereniging van Jazz- en Improvisatiemuziek Podia (VIP). Het gaat om musici en bands die in Nederland gevestigd zijn en hun eigen werk componeren. Tijdens de Young VIPs Tour reizen zij door het hele land. 

Okabe Family is de band van de uit Japan afkomstige altsaxofonist Genzo Okabe. Vanuit zijn geboortestad Tokyo trok hij eerst naar Perugia en vervolgens naar Den Haag voor zijn studies klassieke saxofoon en jazzsaxofoon. Zijn muziek klinkt hedendaags en is tegelijk gebaseerd op diepgaand onderzoek naar de vroege jazz uit New Orleans. Opvallend is zijn prachtige toon op zijn instrument. Tevens heeft het kwartet een meesterlijke Spaanse pianist in de gelederen: Miguel Rodriguez, de Young VIP van 2014! ‘Okabe’s compositions are excellent in terms of open-mindedness to unusual metre and harmony’ (Jazz Japan).

Okabe Family:
 Genzo Okabe altsax, Miguel Rodriguez piano, Steven Willem Zwanink bas, Francesco De Rubeis drums


http://www.genzookabe.com

https://open.spotify.com/artist/50xnPHJG7FKKzjeyjjYBHH
Het Xavi Torres Trio won afgelopen zomer de Sena Dutch Jazz Competition en is daarmee automatisch geselecteerd voor de Young VIPs Tour. Eerder won hij al twee Keep An Eye Awards en speelde hij op het North Sea Jazz Festival. Het trio van de uit Spanje afkomstige, klassiek onderlegde pianist Xavi Torres Vicente debuteerde sterk met het album Skyline. Opwindend trio-spel met een eigen verhaal, waarbij avontuur, spelplezier en toewijding op hoog niveau doorklinken. ‘Torres is een zeer talentvolle pianist die met zijn goed ingespeelde trio fris musiceerde. Eigen composities en ruimtelijke improvisaties werden met flair vertolkt’ (Draai om je oren).

Xavi Torres Trio: 
Xavi Torre piano, Vic Moliner bas, Joan Terol drums http://xavitorresmusic.com

https://open.spotify.com/artist/0mXhNSARK47O6rRYexs2PMlaatste updates

Image
StarkLinneman Quartet

De formatie StarkLinnemann heeft sinds de oprichting in 2012 met uiteenlopende bezettingen laten zien zeer veelzijdig te zijn wat betreft muziekstijlen. Dit is te horen op de albums Awake (2014), Transcending Chopin Volume 1 (2016) en Transcending Chopin Volume 2&3 (2016).  

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.