Home Over Agenda Archief Media Nieuwsbrief Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Zapp String Quartet

donderdag 11 sep 2008

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Zapp String Quartet


Zapp String Quartet

Jasper le Clercq (viool) - Friedmar Hitzer (viool) - Oene van Geel (viool) - Emile Visser (cello)

Het Zapp String Quartet staat bekend als het meest wervelende en hardst groovende strijkkwartet van Nederland. In 2005 ontving de groep de prestigieuze Kersjesprijs voor de eigenzinnige aanpak waarmee ze op het grensvlak staat van de jazz, rock, etnische en hedendaagse muziek. Zapp werkte o.a. met: Herman van Veen, Tjitske Jansen, Eric Vaarzon Morel, rietkwintet Calefax, klarinettisten James Campbell en David Kweksilber, pianisten Jeroen van Vliet, Michiel Braam, Rian de Waal en Harmen Fraanje.

Na spannende ontmoetingen tijdens concerten in Canada en de USA in 2006 en 2007 besloot Zapp een project te doen met nieuwe composities van inspirerende Amerikaanse en Canadese jazzmusici en componisten. Het resultaat wordt nu gepresenteerd met de nieuwe cd PECULIAR. De rollende ritmes van John Scofield, de progressieve rock / Frank Zappa achtergrond van Mike Keneally, de rijke harmonische taal van Brent Fischer en een verassend groovend pizzicatostuk van Mark Feldman zijn hier slechts enkele voorbeelden van. In dit kleurrijke en eigenzinnige programma worden de Zappers flink uitgedaagd om hun grenzen op te zoeken.

Get the Flash Player to see this player.foto's

laatste updates

Image
Yuri Honing Acoustic Quartet - Goldbrun


'A tribute to Europe, heroism and nature'

Met zijn akoestische kwartet maakt saxofonist en componist Yuri Honing zijn 22ste album bekend. Goldbrun gaat over Europa en heldhaftigheid. In een tijd waarin Europa voortdurend onder bespreking staat, verdedigt Honing de Europese geschiedenis en identiteit in een muzikaal bindend album. Een held in het perspectief van Honing, slaat uiteindelijk altijd in een held. Er zijn veel soorten helden; iconische, mythische en echte.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.