Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - CNIRBS

donderdag 17 mrt 2016

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - CNIRBS
Knirps: onderdeurtje, kind, klein duimpje, peuter, dreumes, kleintje, dwerg, gnoom, kruimel. In 1928 bedacht Hans Haupt zijn opvouwbare paraplu en noemde hem Knirps. Tachtig jaar later bedenkt een pianist CNIRBS! en hun cd Hey Kollege houdt de regen niet tegen, maar verschaft het publiek de volle muzikale lading. - Henry Altmann

CNIRBS combineert wilde improvisaties, complexe ritmes van over de hele wereld en elementen uit volkse drinkmuziek met vrije klanken en heldere beats. Het geheel wordt door elektronische frequenties opgestookt tot de energie van een snelkookpan vlak voordat die barst. In hun muziek vind je indie-rock en humor, avant-garde jazz en Oost-Europese volksmuziek, disco-grooves, elektronica en invloeden uit Afrikaanse en Caribische muziek.

De live ervaring van deze band is spectaculair: razendsnelle virtuoze lijnen buitelen over elkaar heen, spatgelijk gespeeld of juist in opzwepende tegenbewegingen. Tegelijkertijd blijft hun muziek - bij al dat gezwoeg - licht van toon. Net als voor iemand als Frank Zappa, is het hun enige ambitie een bijdrage te leveren aan ‘het vermaken van de mensheid’.

In 2014 was CNIRBS onderdeel van de Duitse Jazz Expo jazzahead! en stuurde het Duitse Goethe Instituut het Hamburgse jazztrio op tournee door zeven Afrikaanse landen, België en Maleisië. Terug naar de Afrikaanse roots van de jazz. Nu in Brebl.

Bezetting: Matthäus Winnitzki - keyboard/compositions, Konrad Ullrich - drums, Stephan Meinberg - trumpet/euphonium.foto's

laatste updates

Image
Wolfert Brederode

Jazzin Brebl nodigt Wolfert Brederode uit voor een bijzonder soloconcert.

"Wolfert legt de onvoorspelbaarheid van een improvisator aan de dag en de virtuositeit en nauwkeurigheid van een concertpianist…de klanken stromen soepel als water uit zijn vleugel” Het Parool

Pianist Wolfert Brederode is een veelzijdige, eigenzinnige- en poëtische stem in de hedendaagse jazz scene, die tijdens concerten het publiek in een nieuwe surrealistische wereld kan onderdompelen. Hij is zijn carrière begonnen met eigen projecten zoals Nimbus, het Wolfert Brederode Trioen Quartet en later Duo Lijbaart/Brederode en is als sideman actief bij oa zangeres Susanne Abbuehl, het Yuri Honing Acoustic Quartet, Batik en Binary Orchid. Met deze samenwerkingen ontving hij tweemaal de Edison Award.

Voor het gerenommeerde Duitse label ECM nam hij met het Wolfert Brederode Quartet twee albums op, die internationaal lovend werden ontvangen. In 2016 keerde hij terug naar het trio formaat, in een nieuwe line-up, met het album ‘Black ice’ voor hetzelfde label, waarbij zijn kwaliteiten als componist- en solist nog prominenter naar voren komen. ook dit album werd internationaal zeer enthousiast ontvangen en was de ‘Editor’s Pick’ van het toonaangevende Amerikaanse jazz magazine Downbeat.

Los van concerten op diverse belangrijke Nederlandse podia zoals het Concertgebouw, Tivoli/Vredenburg, De Oosterpoort was Wolfert verder te horen op toonaangevendefestivals zoals het NSJF, Enjoy Jazz/Mannheim, Molde Jazz Festival, Jarasum Festival/Seoul, Paris jazz Festival, Jazz à Vienne en het Yokohama Jazz Festival. 

Brederode speelt niet vaak solo maar deze avond een bijzonder solo concert bij JazzinBrebl.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.