Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Young Vips - Kaja Draksler en Loran Witteveen Quintet

donderdag 07 mei 2015

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Young Vips - Kaja Draksler en Loran Witteveen Quintet

De jaarlijkse Young VIP tournee bestaat dit jaar weer uit de winnaar van de Dutch Jazz Competition en een winnaar geselecteerd door programmeurs van de belangrijkste jazzpodia van Nederland, de zogenaamde VIP podia.

De winnaar van de Dutch Jazz Competition 2014 is het Loran Witteveen Quintet. Het juryrapport roemde de groep met teksten als “Geweldig goed samenspel waarmee ze complexe composities in vervlochten melodielijnen ontspannen live wisten te brengen”. Het Loran Witteveen Quintet bestaat uit Loran Witteveen (piano) Toms Rudzinskis (altsax), Maarten Hogenhuis (altsax), Lennart Heydels (contrabas) en Pit Dahm op drums.

De programmeurs van VIP podia hebben in grote getale gekozen voor de jonge pianiste Kaja Dreksler als Young Vip. De van oorsprong Sloveense pianiste/componiste Kaja Draksler is al jaren een opvallend talent. Dit is in Nederland niet onopgemerkt gebleven en ook het buitenland heeft dat al opgepikt. Ze bracht al een solo-album uit op het gerenommeerde Portugese label Clean Feed.

Kaja Draksler studeerde jazzpiano in Ljubljana en Groningen en doet momenteel haar Master in Amsterdam. Ze won in 2009 de Deloitte Jazz Award en verbleef een tijd in New York, waar ze lessen volgde van hedendaagse en vernieuwende jazzpianisten als Vijay Iyer en Jason Moran. Kaja komt met twee duo’s: Kaja Draksler – piano / Matiss Cudars – gitaar en Kaja Draksler – piano / Onno Govaert – drums.

Muziek: Loran Witteveen Quintet, Draksler/Cudars + Draksler/Govaert

Link: http://www.vpro.nl/speel.WO_VPRO_564734.html

foto's

laatste updates

Image
Martin Fondse Boy Edgar Tour 2018

De Boy Edgar Prijs  is de belangrijkste prijs voor Jazz muziek in Nederland. In 2017 ging deze prestigieuze prijs naar Martin Fonds. Hij verdient de prijs voor zijn veelzijdige en kleurrijke bijdrage aan de Nederlandse jazz- en muziekscene.  Vanavond presenteert Martin Fondse zich met een bijzonder Quintet dat speciaal voor deze Boy Edgar Tour is samengesteld. Martin Fondse, Claudio Puntin, Mete Erker,  Anna Serierse en Jörg Brinkmann. 

Martin Fondse is een meester in het verbinden van muzikale werelden. Dat verbinden doet hij al lang en op een meeslepende manier; hij zoekt musici bij elkaar, luistert naar klankkleuren en timbre. Volgens de jury van de Boy Edgar Prijs geeft Fondse “een geheel eigen dimensie aan de inmiddels uitgeholde term crossover”. Ook roemt de jury hem om zijn uitgesproken manier van arrangeren. ‘Martin Fondse tilt composities boven stijl en genre uit.’ Als toetsenist en vaak als vibrandoneonist, valt de omnivore muzikale geest van Fondse op. Voor hem bestaan geen grenzen tussen genres als klassieke muziek, jazz, latin en world – juryrapport Buma Boy Edgar Prijs 2017.

Bezetting: Martin Fondse (piano, vibrandoneon, synthesizers), Claudio Puntin,(klarinetten, elektronica), Mete Erker (saxofoons),  Anna Serierse (zang), Jörg Brinkmann (cello)

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.