Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Pierre Courbois QWINTETT

donderdag 16 apr 2015

Brebl Waalbandijk 14 Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Pierre Courbois QWINTETT


Pierre Courbois

Wederom een wereldpremière bij JIN: het PC Qwintett van Pierre Courbois.
Pierre Courbois is sinds jaar en dag een van de vaandeldragers van de Nederlandse jazz, met zowel nationale als internationale erkenning. Inmiddels staat hij al meer dan 57 jaar op de planken.
In 2015 wordt hij 75 jaar en viert dit met een uitgebreide tournee langs Europese podia. Dit is zijn laatste uitgebreide tour met een eigen ensemble. Mis het niet!
Het unieke geheim van het Pierre Courbois QWINTETT zit hem in de eigenaardige constructie van de composities en de vele oneven maatsoorten. De Mingus traditie van thematische, melodieuze ensemblejazz en het experimenteren met lineaire improvisatie staan voorop. Composities worden opgebouwd uit verschillende secties die collectief improviserend worden uitgewerkt. Slechts weinig drummers zijn in staat tot het scheppen van melodisch, harmonisch én ritmisch interessante geïmproviseerde muziek zoals Courbois dat doet. Sterker nog, als jazzdrummer-componist mag hij beschouwd worden als een zeer zeldzaam fenomeen. Voeg hierbij de karakteristieke spelstijl van de deelnemende musici dan wordt snel duidelijk dat het hier om een uitzonderlijk ensemble gaat!

Bezetting: Pierre Courbois (drums en compositie), Niko Langenhuijsen (piano), Egon Kracht (bas), Toon de Gouw (trompet), Ilja Reijngoud (trombone).

Muziek: https://soundcloud.com/oorwax/sets/pierre-courboisfoto's

laatste updates

Image
Nikos Charalambous/George Bizios

Het ArtEZ conservatorium behoort tot de beste conservatoria voor Jazz in Nederland. De talenten die daar rondlopen zijn de toppers van de toekomst. Het is dan ook zeer belangrijk dat deze jonge professionals en talenten de ruimte krijgen om zich te presenteren aan publiek. JINJAZZ heeft dan ook in samenwerking met ArtEZ de avond ArtEZ in Residence opgericht. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.