Home Over Agenda Archief Media Nieuwsbrief Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Duo Baars/Henneman

donderdag 02 apr 2015

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Duo Baars/Henneman


Duo Baars/Henneman

‘There’s a breathless tension in these musical dialogues… incredibly touching and intellectually thrilling’

Vanavond zijn niemand minder dan Ab Baars en Ig Henneman te gast bij JinJazz@Brebl. Beide musici behoren tot de top van het Nederlandse jazz- en improvisatiecircuit. Maar niet alleen in Nederland behoren zij tot de top van improvisatie muziek! Altvioliste Ig Henneman en rietblazer Ab Baars speelden vanaf de jaren ’80 regelmatig samen en vormen sinds 1999 een internationaal gewaardeerd duo.

Zij balanceren tussen eigen composities en volledige improvisatie, daarbij een eigen weg kiezend langs jazz, hedendaags gecomponeerde muziek en meer populaire idiomen. ‘There’s a breathless tension in these musical dialogues… incredibly touching and intellectually thrilling’ (Signal to Noise).

Bezetting:
Ab Baars (tenorsax, clarinet, shakuhachi)
Ig Henneman (viola)foto's

laatste updates

Image
Yuri Honing Acoustic Quartet - Goldbrun


'A tribute to Europe, heroism and nature'

Met zijn akoestische kwartet maakt saxofonist en componist Yuri Honing zijn 22ste album bekend. Goldbrun gaat over Europa en heldhaftigheid. In een tijd waarin Europa voortdurend onder bespreking staat, verdedigt Honing de Europese geschiedenis en identiteit in een muzikaal bindend album. Een held in het perspectief van Honing, slaat uiteindelijk altijd in een held. Er zijn veel soorten helden; iconische, mythische en echte.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.