Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Brebl - Duo Baars/Henneman

donderdag 02 apr 2015

Brebl Honigcomplex Nijmegen

JINJAZZ@Brebl - Duo Baars/Henneman


Duo Baars/Henneman

‘There’s a breathless tension in these musical dialogues… incredibly touching and intellectually thrilling’

Vanavond zijn niemand minder dan Ab Baars en Ig Henneman te gast bij JinJazz@Brebl. Beide musici behoren tot de top van het Nederlandse jazz- en improvisatiecircuit. Maar niet alleen in Nederland behoren zij tot de top van improvisatie muziek! Altvioliste Ig Henneman en rietblazer Ab Baars speelden vanaf de jaren ’80 regelmatig samen en vormen sinds 1999 een internationaal gewaardeerd duo.

Zij balanceren tussen eigen composities en volledige improvisatie, daarbij een eigen weg kiezend langs jazz, hedendaags gecomponeerde muziek en meer populaire idiomen. ‘There’s a breathless tension in these musical dialogues… incredibly touching and intellectually thrilling’ (Signal to Noise).

Bezetting:
Ab Baars (tenorsax, clarinet, shakuhachi)
Ig Henneman (viola)foto's

laatste updates

Image
Mudita: Sanne Rambags/Koen Smits/Sjoerd van Eijck

Mudita is een trio in een bijzondere bezetting: Sanne Rambags – zang, Koen Smits – Trompet en Sjoerd van Eijck – Piano. In deze uitzonderlijke bezetting weten zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de rollen van hun instrument op een andere manier te benaderen en op zoek te gaan naar nieuwe klanken. Stilte en intimiteit zijn belangrijke elementen voor hun muziek. Het repertoire dat bestaat uit eigen composities wordt dan ook met veel intentie vertolkt en bewerkt met sfeervolle improvisaties, benaderd vanuit klank. De stukken worden voorzien van zelf geschreven poëzie of al bestaande gedichten van grote schrijvers, die zowel als tekst dienen maar ook gebruikt worden als improvisatie materiaal.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.