Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@LUX - Young VIPS 2014 - dubbelconcert Miguel Rodriguez / Floris van der Vlugt

woensdag 21 mei 2014

LUX Mariënburg 38-39 Nijmegen

JINJAZZ@LUX - Young VIPS 2014 - dubbelconcert Miguel Rodriguez / Floris van der Vlugt


Floris van der Vlugt & Windkracht 7

Elk jaar kiezen programmeurs van de beste jazz clubs van ons land de meest veelbelovende talenten uit, die ook hun eigen muziek componeren. Dit jaar zijn dat saxofonist Floris van der Vlugt met Windkracht 7 en pianist Miguel Rodríguez. Beide muzikanten werkten eerder al met veel grote namen samen en vanaf 8 februari a.s. touren zij door Nederland met hun eigen composities.


Floris van der Vlugt & Windkracht 7

De jonge, energieke Floris van der Vlugt (1981) behoort zonder twijfel tot Nederlands grote saxofonisten en componisten van de toekomst. Floris is een bijzonder veelzijdige muzikant. In 2007 studeerde Floris af aan het Amsterdams Conservatorium. Sindsdien werkt hij met talloze bands. Enkele voorbeelden uit heden en verleden zijn: Felix Schlarmann Group (Franz Von Chossy, Lars Dietrich), Wicked Jazz Sounds, Roos Jonker, Pete Philly, Perquisite, Kris Berry, Amsterdam Jazz Orchestra, Room Eleven.

In 2012 richtte Floris Windkracht 7 op, een jong septet met een bijzondere bezetting: Floris van der Vlugt (saxofoon), Reinier Baas (gitaar), Morris Kliphuis (hoorn), Robbert Scherpenisse (trompet), Jamie Peet (drums), Katharina Thomsen (saxofoon) en Mark Haanstra (bas). De muziek van Windkracht 7 is toegankelijk, filmisch en expressief. Hij stond met zijn septet in 2013 al op North Sea Jazz en in 2014 komt het debuut album uit. Direct daarna barst de Young Vips tour los.

Jazzenzo: 'Windkracht 7 beweegt zich behendig door tal van stijlen, waaronder (free)jazz, rock, en (modern)klassiek of filmmuziek, maar is vooral een prettig dwarse en dynamische band die draait op de tomeloze energie van avontuurlijke jonge musici binnen de Nederlandse jazzscene.'

Recensie Jazzenzo

Link: http://windkracht7music.nl

Bezetting:
Floris van der Vlugt (saxen) - Morris Kliphuis (hoorn) - Reinier Baas (gitaar) - Robbert Scherpenisse (trompet) - Tini Thomsen (baritonsax, basklarinet) - Marc Haanstra (bas) - Jamie Peet(drums)


Miguel Rodríguez


Miguel Rodríguez

Miguel Rodríguez is in 1983 geboren in Madrid, maar na zijn studie aan het Rotterdams en Amsterdams conservatorium besloot hij in Nederland te blijven. In zijn eigen ‘jazz’ hoor je zijn Spaanse roots duidelijk terug. Madrid is een multiculturele stad vol verschillende soorten muziek en dat beïnvloedt zijn composities die bestaan uit een mix van improvisatie, flamenco en latin. Die multiculturaliteit zie je ook in de bezetting van zijn band: naast hemzelf op de piano bestaat deze uit Luciano Poli (contrabas) en Francesco de Rubeis (drums) uit Italie en uit Miguel Hiroshi (percussie) en Maria Marin (flamencozangeres) uit Spanje.

Naast zijn eigen muziek, waarmee hij afgelopen jaar onder andere te zien was in Het Concertgebouw, is Miguel Rodríguez onderdeel van het Benjamin Herman kwartet, het Ben van Den Dunger kwartet en het Maarten Hogenhuis kwartet. Hij tourde ondermeer door Thailand met Deborah Brown en de Beets Brothers en door Japan met het Genzo Okabe kwartet.

Tokyojazznotes: ‘A confident debut from a musician with his own clear sound, Miguel Rodriguez is well worth checking out.’Link: http://www.miguelrodriguezmusic.com

Bezetting: Miguel Rodriguez Trio: Rodriguez (piano) - Luciano Poli (bas) - Francesco de Rubeis (drums)

foto's

laatste updates

Topact

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.